Η Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά το 1821»

Η Τουρκία αρνείται τη Γενοκτονία των Ποντίων - «Σφάξατε Τούρκους στην Τριπολιτσά το 1821» Facebook Twitter
Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Μεβλούτ Τσαβούσογλου - Φωτ.: EPA.
0

Η Άγκυρα, απαντά στις δηλώσεις Ελλήνων αξιωματούχων με αφορμή τη μαύρη επέτειο της Γενοκτονίας των Ποντίων κάνοντας λόγο για «παραληρηματικές δηλώσεις» τις οποίες «απορρίπτουμε κατηγορηματικά».

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις παραληρηματικές δηλώσεις των ελληνικών αρχών με το πρόσχημα της επετείου των αβάσιμων "ποντιακών" ισχυρισμών, που διαστρεβλώνουν πλήρως την ιστορία. Είναι λυπηρό ότι οι ελληνικές αρχές συνεχίζουν τις παράλογες προσπάθειές τους να παραποιήσουν την ιστορία. Καταδικάζουμε επίσης τις προσπάθειες των λόμπι κατά της Τουρκίας να εξαπατήσουν το κοινό φέρνοντας αυτούς τους μεροληπτικούς ισχυρισμούς στην ημερήσια διάταξη τρίτων χωρών», αναφέρει ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Στη συνέχεια, η Άγκυρα μιλά για προσπάθεια «άντλησης εχθρότητας μέσα από την ιστορία» αλλά και «παραπλάνησης» των νέων γενεών πράγμα το οποίο «δεν υπηρετεί την ειρήνη και τη σταθερότητα». 

«Αντί να βασίζεται [η Ελλάδα] σε παραποιημένες ιστορικές αφηγήσεις που έρχονται σε αντίθεση με την πραγματικότητα, θα ήταν πιο λογικό για την Ελλάδα να αντιμετωπίσει τα γεγονότα σχετικά με τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που καθιερώθηκαν από τη Συνθήκη Ειρήνης της Λωζάνης, όπως περιλαμβάνονται στην έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής των Συμμαχικών Δυνάμεων, που διαπράχθηκε από την Ελλάδα κατά την απόπειρα κατοχής και εισβολής της στην Ανατολία» σημειώνει η Άγκυρα.

«Ομοίως, θα ήταν σκόπιμο για όσους κάνουν τέτοιους αβάσιμους ισχυρισμούς να θυμούνται τα βάναυσα εγκλήματα και τις φρικαλεότητες που διαπράχθηκαν εναντίον άλλων θρησκευτικών ή εθνοτικών ομάδων, ιδιαίτερα των Τούρκων, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής της Τριπολιτσάς το 1821», αναφέρει το υπουργείο.

«Καλούμε την Ελλάδα να εργαστεί μαζί για την ειρήνη, τη σταθερότητα και ένα ευημερούν μέλλον στη βάση της συνεργασίας αντί να προσπαθεί να διαστρεβλώσει τα γεγονότα», καταλήγει η ανακοίνωση. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τις επόμενες μέρες Θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ανταπόκριση από την Κωνσταντινούπολη / «Τις επόμενες μέρες θα δούμε περισσότερη βία, συλλήψεις και οργή»

Ερντογάν εναντίον Ιμάμογλου: Η αρχή ή το τέλος μιας σκληρής σύγκρουσης; O διευθυντής της Milliyet, ο ανταποκριτής της «Süddeutsche Zeitung» και πολίτες περιγράφουν την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη και το χάος που απειλεί τη χώρα.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
Ιταλία: Ο Ρομάνο Πρόντι τραβάει on air τα μαλλιά δημοσιογράφου ενοχλημένος από ερώτημα

Διεθνή / Ιταλία: Ο Ρομάνο Πρόντι τραβάει on air τα μαλλιά δημοσιογράφου ενοχλημένος από ερώτημα

Όταν η δημοσιογράφος ζήτησε από τον Ρομάνο Πρόντι να σχολιάσει τη φράση «η ατομική ιδιοκτησία πρέπει να καταργηθεί, να περιοριστεί, να διορθωθεί, να επεκταθεί κατά περίπτωση και όχι δογματικά», εκείνος αντέδρασε έντονα
LIFO NEWSROOM
Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Design / Τα νέα ελβετικά διαβατήρια έχουν άψογο ντιζάιν

Ο σχεδιασμός της RETINAA στα νέα ελβετικά διαβατήρια συνδυάζει το υψηλό επίπεδο ασφαλείας με το graphic design ενώ είναι και μία αναφορά στα γεωγραφικά χαρακτηριστικά της Ελβετίας, δημιουργώντας «κάτι παραπάνω από ένα επίσημο διοικητικό έγγραφο».
LIFO NEWSROOM