Η Τουρκία χαλαρώνει τους περιορισμούς - Ανοίγουν καφέ και εστιατόρια

Η Τουρκία χαλαρώνει τους περιορισμούς - Ανοίγουν καφέ και εστιατόρια Facebook Twitter
EPA
0

Η Τουρκία αρχίζει να μετριάζει τους περιορισμούς κατά του κορωνοϊού στο πλαίσιο της ελεγχόμενης διαδικασίας εξομάλυνσης, όπως δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε συνέντευξη Τύπου αργά τη Δευτέρα.

«Η απαγόρευση κυκλοφορίας θα αρθεί το Σαββατοκύριακο σε περιοχές χαμηλού και μεσαίου κινδύνου», δήλωσε σε δημοσιογράφους μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

«Θα παραμείνει ωστόσο, σε περιοχές υψηλού και πολύ υψηλού κινδύνου τις Κυριακές», πρόσθεσε ο Ερντογάν.

Την ίδια ώρα, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 9:00 μ.μ. έως τις 5:00 π.μ. θα συνεχιστεί ενώ «τα εστιατόρια και οι καφετέριες θα λειτουργούν με μισή χωρητικότητα σε πόλεις εξαιρουμένων των περιοχών πολύ υψηλού κινδύνου», είπε ο Τούρκος Πρόεδρος, προσθέτοντας ότι θα λειτουργούν από τις 7:00 π.μ. έως τις 7:00 μ.μ.

«Η εκπαίδευση δια ζώσης θα ξεκινήσει σε επαρχίες χαμηλού και μεσαίου κινδύνου της Τουρκίας, συμπεριλαμβανομένων των γυμνασίων», πρόσθεσε.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι όλα τα ιδρύματα προσχολικής εκπαίδευσης σε όλη τη χώρα, καθώς και τα δημοτικά σχολεία, θα συνεχίσουν κανονικά την εκπαίδευση στις τάξεις.

Η μεγαλύτερη μητρόπολη της Τουρκίας, η Κωνσταντινούπολη, χαρακτηρίστηκε ως περιοχή υψηλού κινδύνου, ενώ η πρωτεύουσα της Άγκυρας βρίσκεται στην κατηγορία μεσαίου κινδύνου.

Η κατηγοριοποίηση επαρχιών ως χαμηλού, μεσαίου, υψηλού ή πολύ υψηλού κινδύνου βασίζεται στα ποσοστά μόλυνσης και στη διαδικασία εμβολιασμού, η οποία ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου.

Ο πρόεδρος σημείωσε ότι ο κατάλογος των μέτρων θα επικαιροποιείται κάθε δύο εβδομάδες και ανά επαρχία.

Πρόσθεσε δε, ότι η Τουρκία έχει εμβολιάσει πάνω από το 10% του συνολικού πληθυσμού της μέχρι στιγμής. Τη Δευτέρα, η Τουρκία έφτασε στους συνολικά 28.638 θανάτους από τον COVID-19, ενώ πάνω από 2,57 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν αναρρώσει από την ασθένεια. Πάνω από 2,7 εκατομμύρια καταγράφηκαν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα στη χώρα.

Ωστόσο, ορισμένοι βασικοί κανόνες, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας και η τήρηση κοινωνικής απόστασης, θα παραμείνουν σε ισχύ. 

Με πληροφορίες της Daily Sabah

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες τοιχογραφίες του 17ου αιώνα σε βίλα της Ρώμης – Τυχαίο εύρημα από ηλεκτρολόγο

Διεθνή / Ανακαλύφθηκαν κρυμμένες τοιχογραφίες του 17ου αιώνα σε βίλα της Ρώμης – Τυχαίο εύρημα από ηλεκτρολόγο

Ένας ηλεκτρολόγος ανακάλυψε κατά τύχη εκπληκτικές τοιχογραφίες του Μπαρόκ ζωγράφου Carlo Maratta, κρυμμένες για σχεδόν δύο αιώνες στη βίλα Farnesina στη Ρώμη
LIFO NEWSROOM