Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι, λόγω Covid-19 [VIDEO]

Ιαπωνία: Έφτιαξαν αυτόματο πωλητή που λειτουργεί με το πόδι, λόγω Covid-19 [VIDEO] Facebook Twitter
0

Τον «πρώτο αυτόματο πωλητή στον κόσμο» που ο καταναλωτής λειτουργεί με το πόδι κατασκεύασε εταιρεία στην Ιαπωνία, επανασχεδιάζοντας έτσι το μηχάνημα για να χρησιμοποιείται με ασφάλεια στην εποχή του κορωνοϊού

Ενώ η πανδημία συνεχίζεται, πολλά μέτρα έχουν παρθεί ώστε να προστατευτούν οι πολίτες. Πριν το ξέσπασμα του κορωνοϊού οι χρήστες των αυτόματων πωλητών έπρεπε να πατούν κουμπιά για να πραγματοποιούν τις αγορές τους, ωστόσο η φυσική επαφή, αδιαμεσολάβητα, είναι σχεδόν απαγορευτική σε συνθήκες πανδημίας. Έτσι η ιαπωνική εταιρεία DyDo παρουσίασε μία νέα συσκευή. 

Πρόκειται για τον «πρώτο αυτόματο πωλητή στον κόσμο» ο οποίος λειτουργεί «με το πόδι» και είναι πλήρως «hands-free». Οι καταναλωτές χρησιμοποιούν πετάλια για να επιλέξουν το προϊόν που θέλουν, ενώ μπορούν να πληρώνουν μέσω των κινητών τους τηλεφώνου. Παράλληλα μπορούν να παραγγείλουν online και σκανάροντας τα τηλέφωνά τους να παίρνουν τα προϊόντα που επιθυμούν. 

Το μηχάνημα διαθέτει επίσης έναν δίσκο ο οποίος ανοίγει όταν ένας πελάτης πατάει έναν μοχλό. Είναι εφοδιασμένο με υπεριώδη ακτινοβολία ώστε να εξασφαλίζει πως όλα τα προϊόντα θα έχουν απολυμανθεί όταν τα παραλαμβάνει ο καταναλωτής. 

  

 

 

Προς το παρόν οι αυτόματοι πωλητές είναι σε στάδιο δοκιμής και διαθέτουν μόνο τρόφιμα. Εκατό από αυτούς αναμένεται να τοποθετηθούν στην χώρα. Η εταιρεία επιθυμεί να δημιουργήσει αντίστοιχους πωλητές για gadgets και ομπρέλες.

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Διεθνή / Τραμπ: «Αν δεν υπάρξει πρόοδος, οι ΗΠΑ θα αποχωρήσουν από τη συμφωνία για τον πόλεμο Ρωσίας-Ουκρανίας»

Ανοιχτό άφησε το ενδεχόμενο τερματισμού της αμερικανικής διαμεσολάβησης – Απέφυγε να δεσμευτεί για συνέχιση της στρατιωτικής στήριξης προς το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ζητά αρχεία ξένων χρηματοδοτών του Χάρβαρντ

Η κυβέρνηση Τραμπ κλιμακώνει την πίεση στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, ζητώντας αναδρομικά στοιχεία ξένων χρηματοδοτήσεων και παγώνοντας 2,26 δισ. δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση, εν μέσω κατηγοριών για ανεπαρκή προστασία φοιτητών κατά των διακρίσεων
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Διεθνή / ΗΠΑ: Μόλυβδος και βαρέα μέταλλα σε 9 στις 10 οδοντόκρεμες – Ανησυχητικά ευρήματα ακόμη και σε παιδικά προϊόντα

Η έκθεση θέτει υπό αμφισβήτηση την ασφάλεια οδοντόκρεμων ευρείας κυκλοφορίας, ενώ αναδεικνύει την ανάγκη για αυστηρότερη νομοθεσία και ενημέρωση του καταναλωτικού κοινού
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς σε Βρετανία: «Καταργήστε τους νόμους υπέρ των ΛΟΑΤΚΙ+ για να εξασφαλίσετε μια εμπορική συμφωνία»

Υψηλόβαθμο στέλεχος της Ουάσινγκτον μιλώντας στην Independent, ξεκαθάρισε πως ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ έχει «εμμονή με την πτώση του δυτικού πολιτισμού»
LIFO NEWSROOM
Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Διεθνή / Ελπίδες για εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας: Ο Τραμπ βλέπει τέλος στον «πόλεμο των δασμών» μέσα σε ένα μήνα

Ο Τραμπ δηλώνει ότι επίκειται εμπορική συμφωνία ΗΠΑ–Κίνας εντός ενός μήνα, μεσούσης της δασμολογικής σύγκρουσης - Οι γεωπολιτικές και οικονομικές προεκτάσεις και το διπλωματικό παιχνίδι που εξελίσσεται παγκοσμίως
LIFO NEWSROOM