Ινδία: Πήγε για πρώτη φορά σχολείο στα 92 της- Έξι μήνες μετά ξέρει γραφή και ανάγνωση

Ινδία: Πήγε για πρώτη φορά σχολείο στα 92 της χρόνια- Πλέον γνωρίζει γραφή και ανάγνωση Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Μια 92χρονη στην Ινδία πήγε για πρώτη φορά σχολείο πριν από έξι μήνες και πλέον έχει μάθει ανάγνωση και γραφή. 

Η Σαλίμα Χαν, που γεννήθηκε το 1931, ονειρευόταν από πάντα να μάθει να διαβάζει και να γράφει. Παντρεύτηκε σε ηλικία 14 ετών, δύο χρόνια πριν από την ανεξαρτησία της Ινδίας, το 1947. 

Η ιστορία της Χαν συγκέντρωσε την προσοχή ύστερα από την κυκλοφορία ενός βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης στο οποίο μετρούσε από το 1 στο 100.

«Τα εγγόνια μου με ξεγελούσαν να τους δίνω περισσότερα χρήματα, διότι δεν γνώριζα να μετρώ τα χαρτονομίσματα», δήλωσε η ίδια στην εφημερίδα Times of India. «Οι ημέρες αυτές πέρασαν».

Το ποσοστό όσων γνωρίζουν γραφή και ανάγνωση στην Ινδία είναι περίπου 73%, σύμφωνα με την απογραφή του 2011.

«Η ιστορία της ενισχύει την πεποίθηση ότι δεν υπάρχει όριο ηλικίας για το κυνήγι της γνώσης», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Λακσίμι Παντέι, αξιωματούχος της υπηρεσίας εκπαίδευσης. Εθελοντές που συμμετείχαν σε κυβερνητική πρωτοβουλία υπέρ της εκπαίδευσης για όλους εντόπισαν την Χαν ως πιθανή μαθήτρια και την ενθάρρυναν να εγγραφεί στο σχολείο, εξήγησε η Παντέι.

Μετά την εγγραφή της στο σχολείο, 25 γυναίκες του χωριού της, μεταξύ των οποίων δύο νύφες της, ξεκίνησαν επίσης να κάνουν μαθήματα γραφής και ανάγνωσης, σύμφωνα με τη Σάρμα.

Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

Διεθνή / «Κόλαση επί της γης η Γάζα», λέει η πρόεδρος του Ερυθρού Σταυρού - Εξαντλούνται οι προμήθειες των νοσοκομείων

«Σε δύο εβδομάδες, θα μείνουμε χωρίς τα εφόδια που χρειαζόμαστε για να συνεχίσει το νοσοκομείο τη λειτουργία του», σχολίασε η Μιριάνα Σπόλιαριτς
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις για τον αμερικανικό τουρισμό στην Ευρώπη

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Οι πρώτες επιπτώσεις για τον αμερικανικό τουρισμό στην Ευρώπη

Ο τουριστικός κλάδος «επηρεάζεται σημαντικά από το γενικό μακροοικονομικό κλίμα, την αγοραστική δύναμη και τη συναλλαγματική ισοτιμία», δήλωσε σήμερα η Γαλλίδα υπουργός Τουρισμού
LIFO NEWSROOM
«Πανδημία παιδικής κακοποίησης»: Νέα μελέτη καταδεικνύει τη σύνδεση των dating apps με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Διεθνή / «Πανδημία παιδικής κακοποίησης»: Νέα μελέτη καταδεικνύει τη σύνδεση των dating apps με τη σεξουαλική κακοποίηση παιδιών

Σχεδόν τετραπλάσια πιθανότητα να χρησιμοποιούν dating apps έχουν οι δράστες παιδικής κακοποίησης, σύμφωνα με νέα έρευνα που αναδεικνύει τα τεχνολογικά κενά στην προστασία των ανηλίκων
LIFO NEWSROOM