ΗΠΑ: Μετά τον καύσωνα, σφοδρές βροχοπτώσεις και σαρωτικές πλημμύρες

ΗΠΑ: Μετά τον καύσωνα, σφοδρές βροχοπτώσεις και σαρωτικές πλημμύρες Facebook Twitter
0

Μετά το κύμα καύσωνα που έπληξε τις ΗΠΑ, θυελλώδεις άνεμοι και σφοδρές βροχοπτώσεις σαρώνουν τις βορειοανατολικές περιοχές με αποτέλεσμα την διακοπή της ηλεκτροδότησης σε χιλιάδες νοικοκυριά.

Στο Λονγκ Άιλαντ, στα ανατολικά προάστια της Νέας Υόρκης, το ύψος της βροχής έφθασε τα 10 εκατοστά, την ώρα που το Πορτ Άρθουρ στο Τέξας το ύψος του νερού έφτασε τα 20 εκατοστά, είπε ο μετεωρολόγος Ντέιβιντ Ροθ της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας.

Οι αεροπορικές εταιρείες προχώρησαν στην ακύρωση περισσότερων από 300 πτήσεων στις ΗΠΑ, με τα περισσότερα προβλήματα να καταγράφονται σε αεροδρόμια στην περιοχή της Νέας Υόρκης όπως και στη Βόρεια Καρολίνα, σύμφωνα με τον ιστότοπο FlightAware.com.

Αργά την Δευτέρα και το πρωί της Τρίτης, τοπική ώρα, σαρωτικές πλημμύρες έπληξαν το Λονγκ Άιλαντ και άλλες συνοικίες της Νέας Υόρκης, ενώ βορειότερα, η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία επιβεβαίωσε ότι ένας σπάνιος ανεμοστρόβιλος έπληξε το Σάουθ Γιάρμουθ, στη Μασαχουσέτη.

Οι εταιρείες ηλεκτρικής ενέργειας καταβάλλουν προσπάθειες για την αποκατάσταση του ρεύματος σε εκατοντάδες κοινότητες, όπου οι καταρρακτώδεις βροχές ξερίζωσαν δέντρα, με αποτέλεσμα τη διακοπή της ηλεκτροδότησης. Κατά τη διάρκεια της νύχτας, περισσότεροι από 600.000 καταναλωτές βρέθηκαν αντιμέτωποι με το σκοτάδι στο Μίσιγκαν, ενώ στο Νιου Τζέρσεϊ 200.000 και πλέον.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM
Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Διεθνή / Η Κίνα απαντά στους δασμούς Τραμπ: Αν οι ΗΠΑ θέλουν πόλεμο, θα πολεμήσουμε μέχρι τέλους

Είμαστε έτοιμοι για οποιοδήποτε είδος πολέμου, απαντά το Πεκίνο, αποδεικνύοντας ότι μία υπερδύναμη είναι σαν τη γυναίκα του Καίσαρα: πρέπει και να είναι ισχυρή και να φαίνεται
LIFO NEWSROOM