Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο μαχητές -σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία

Το ISIS έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο με τους δύο μαχητές -σφαγείς του ιερέα στη Γαλλία Facebook Twitter
0

Το πρακτορείο ειδήσεων που πρόσκειται στην οργάνωση Ισλαμικό Κράτος έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο στο οποίο σύμφωνα με την περιγραφή είναι οι δράστες της επίθεσης εναντίον του ναού στη Γαλλία. Στο βίντεο εμφανίζονται οι δύο μαχητές να ορκίζονται πίστη στον ηγέτη της τζιχαντιστικής οργάνωσης.


Το βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από το πρακτορείο ειδήσεων Άμακ μία ημέρα αφού δύο άνδρες εισέβαλαν στην εκκλησία στη Νορμανδία κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, ανάγκασαν τον ιερέα να γονατίσει και του έκοψαν τον λαιμό.


Οι άντρες έχουν δίπλα τους ένα πανό της τζιχαντιστικής οργάνωσης και ο ένας διαβάζει στην αραβική γλώσσα το κείμενο με το οποίο ορκίζονται πίστη στον «εμίρη των πιστών» Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι.


Οι δύο νέοι, που έχουν γενειάδα, συστήνονται χρησιμοποιώντας τα ψευδώνυμά τους, Άμπου Όμαρ και Άμπου Τζαλίλ αλ Χανάφι και ορκίζονται «υποταγή» στον αλ Μπαγκντάντι.


Η εξτρεμιστική οργάνωση επιβεβαίωσε την ίδια ημέρα ότι την επίθεση διέπραξαν δύο «στρατιώτες» της, σύμφωνα με το πρακτορείο Άμακ.


Οι δράστες της επίθεσης «ανταποκρίθηκαν στις εκκλήσεις να πλήξουν τις χώρες του διεθνούς συνασπισμού» που πολεμά το Ισλαμικό Κράτος στο Ιράκ και τη Συρία, όπως επισημαίνει το Άμακ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer η Ρωσία: «Λάθος να γίνονται εικασίες για το δυστύχημα»

Διεθνή / Υποβαθμίζει τη συντριβή του Embraer στο Καζακστάν η Μόσχα: «Λάθος οι εικασίες για το δυστύχημα»

Αξιωματούχος εθνικής ασφάλειας της Ουκρανίας ισχυρίστηκε ότι η συντριβή στο Καζακστάν, στην οποία σκοτώθηκαν 38 άνθρωποι την ημέρα των Χριστουγέννων, προκλήθηκε από πυρά ρωσικής αεράμυνας
LIFO NEWSROOM
Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Διεθνή / Απατεώνες στην Κίνα εμπνέονται από το Squid Game για να εκμεταλλευτούν υπερχρεωμένα άτομα - Τι κερδίζουν

Οι λεγόμενες «προκλήσεις απομόνωσης» έχουν γίνει δημοφιλείς στην πλατφόρμα Douyin (η κινεζική έκδοση του TikTok), ιδιαίτερα φέτος, καθώς η κινεζική οικονομία σημειώνει αδύναμη ανάπτυξη
LIFO NEWSROOM