Ισπανία: Έφτιαχνε όπλα με εκτυπωτές 3D σε παράνομο εργαστήριο

Ισπανία: Έφτιαχνε όπλα με εκτυπωτές 3D σε παράνομο εργαστήριο Facebook Twitter
0

Ένα παράνομο εργαστήριο που κατασκεύαζε όπλα με εκτυπωτές 3D εντόπισε η ισπανική αστυνομία.

Πέρα από δύο εκτυπωτές 3D η αστυνομία προχώρησε στην κατάσχεση κομματιών όπλων, ενός αντιγράφου τουφεκιού, δυο τέιζερ και μίας ματσέτας. Το εργαστήριο λειτουργούσε στην Τενερίφη. Ακόμη, σύμφωνα με την αστυνομία εντοπίστηκαν εγχειρίδια για αντάρτικο πόλης και υλικά που σχετίζονται με ακροδεξιό εξτρεμισμό αλλά και οδηγίες παρασκευής εκρηκτικών και όπλων με εκτυπωτή 3D.

Πρόκειται για το πρώτο τέτοιο εργαστήριο που εντοπίζεται στην Ισπανία. Ο ιδιοκτήτες κατηγορείται για παράνομη κατοχή όπλων και εκρηκτικών. Η εφημερίδα El País αναφέρει πως πρόκειται για έναν Ισπανό ο οποίος δούλευε στην διοίκηση του οίκου ευγηρίας του νησιού.

Σε ανακοίνωση της η αστυνομία γνωστοποίησε πως οι έρευνες ξεκίνησαν όταν έμαθαν για ένα άτομο που προσπαθούσε να πουλήσει όπλα και εκρηκτικά στο ίντερνετ. Η έρευνα οδήγησε τα στελέχη της στο εργαστήριο όπου και διαπίστωσαν πως ο ένας από τους δύο εκτυπωτές ήταν σε λειτουργία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το BBC η έφοδος πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο αλλά με δικαστική εντολή κρατήθηκε μυστική μέχρι την περασμένη Κυριακή που αποκαλύφθηκε.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM
Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Διεθνή / Γιατί η Νορβηγία επαναφέρει τα στρατιωτικά της καταφύγια του Ψυχρού Πολέμου

Η Νορβηγία δεν είναι μόνη. Η Σουηδία έχει επαναφέρει τη χρήση της υπόγειας ναυτικής βάσης στο νησί Muskö, ενώ η Κίνα, το Ιράν και άλλες χώρες χτίζουν ή ενισχύουν υπόγειες εγκαταστάσεις στρατιωτικής σημασίας
LIFO NEWSROOM
Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Διεθνή / Ο νέος πρωθυπουργός της Γροιλανδίας απορρίπτει την τελευταία απειλή Τραμπ: «Δεν ανήκουμε σε κανέναν»

Ο νέος ηγέτης κάλεσε τους πολίτες σε ενότητα απέναντι στις αυξανόμενες εξωτερικές πιέσεις, τονίζοντας πως είναι κρίσιμο «να σταθούμε μαζί ως λαός, ειδικά τώρα που δεχόμαστε πιέσεις από το εξωτερικό»
LIFO NEWSROOM