Ισπανία: Ο Πουτζντεμόν ανέβαλε για την Τρίτη την ομιλία του

Ισπανία: Ο Πουτζντεμόν ανέβαλε για την Τρίτη την ομιλία του Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Καταλονίας Κάρλες Πουτζντεμόν ανέβαλε για την Τρίτη την ομιλία του ενώπιον του τοπικού κοινοβουλίου, ομιλία που αρχικά είχε προγραμματισθεί για τη Δευτέρα και κατά τη διάρκειά της επρόκειτο να πάρει θέση απέναντι στο αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία.

 

«Ο πρόεδρος Πουτζντεμόν ζητά να παρέμβει την Τρίτη ενώπιον του κοινοβουλίου για να πάρει θέση ως προς τη σημερινή πολιτική κατάσταση», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε σήμερα, μία ημέρα αφού το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ισπανίας απαγόρευσε τη σύγκληση της ολομέλειας του τοπικού κοινοβουλίου.

 

Κοινοβουλευτικά στελέχη των καταλανών αυτονομιστών συναντώνται σήμερα για να αποφασίσουν για τον χρόνο της παρέμβασης του καταλανού ηγέτη.

 

Δεν είναι σαφές εάν η ολομέλεια του καταλανικού κοινοβουλίου θα συνέλθει τελικά τη Δευτέρα για να προχωρήσει στην κήρυξη της ανεξαρτησίας της ισπανικής περιοχής, όπως είχε ανακοινώσει νωρίτερα ο Ραούλ Ρομέβα, στέλεχος της τοπικής κυβέρνησης, ο οποίος επέμεινε ότι το τοπικό κοινοβούλιο θα αψηφήσει απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Ισπανίας που απαγορεύει τη σύγκληση του σώματος. Οι αυτονομιστές αντιμετώπιζαν το ενδεχόμενο μίας πράξης κήρυξης ανεξαρτησίας μονομερώς κατά τη διάρκεια αυτής της συνεδρίασης του κοινοβουλίου.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Διεθνή / Μην τους βάλετε στην ίδια σκηνή: Αυτές είναι οι πέντε πιο τοξικές «κόντρες» της μουσικής βιομηχανίας

Η πρόσφατη συμφιλίωση της Madonna με τον Έλτον Τζον έβαλε τέλος σε μία μακροχρόνια διαμάχη, αλλά στον κόσμο της μουσικής πολλές ακόμη «κόντρες» δεν έχουν επιλυθεί
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική βιβλιοθήκη - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για ρατσισμό, φεμινισμό και το Ολοκαύτωμα

Διεθνή / ΗΠΑ: Απαγόρευσαν τη Μάγια Αγγέλου από τη στρατιωτική ακαδημία - Αφαιρέθηκαν τίτλοι για το Ολοκαύτωμα

Η αυτοβιογραφία της Μάγια Αγγέλου «Ξέρω γιατί κελαηδάει το πουλί στο κλουβί» ήταν ένας από τους 381 τίτλους που αφαιρέθηκαν στο πλαίσιο «εξάλειψης της DEI»
LIFO NEWSROOM
Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Διεθνή / Παρίσι: Συνελήφθη υποστηρικτής της Λεπέν - Απειλούσε «με γκιλοτίνες» δικαστή που την έκρινε ένοχη

Σε εξέλιξη οι έρευνες της δικαστικής αστυνομίας για τις απειλές εναντίον της Μπενεντίκτ ντε Περθουί που αποφάσισε τον 5ετή αποκλεισμό της Μαρίν Λεπέν από την πολιτική
LIFO NEWSROOM
Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Διεθνή / Βέλγος πρίγκιπας ζητούσε και επιδόματα κοινωνικής ασφάλισης, πέρα ​​από το βασιλικό «μισθό»

Ο πρίγκιπας Λοράν του Βελγίου υποστήριξε ότι η δουλειά του του παρείχε τα ίδια οφέλη με τους ανεξάρτητους επιχειρηματίες, αλλά το δικαστήριο στις Βρυξέλλες διαφώνησε
LIFO NEWSROOM