Ισραήλ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 13χρονη μέσα στο δωμάτιό της

Ισραήλ: Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και τραυμάτισε θανάσιμα μια 13χρονη μέσα στο δωμάτιό της Facebook Twitter
2

Ένας Παλαιστίνιος μαχαίρωσε και σκότωσε μια έφηβη Ισραηλινή, ηλικίας μόλις 13 ετών, μέσα στο δωμάτιό της, σε έναν εβραϊκό οικισμό της κατεχόμενης Δυτικής Όχθης, προτού πέσει νεκρός από τα πυρά των Ισραηλινών φρουρών, ανακοίνωσε ο στρατός.


Οι φρουροί του οικισμού Κίριατ Άρμπα πυροβόλησαν και σκότωσαν τον δράστη ενώ κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε και ένας μέλος της ένοπλης πολιτοφυλακής, όπως ανέφεραν ένας εκπρόσωπος των ενόπλων δυνάμεων και ένας από τους επικεφαλής του οικισμού.


Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο δράστης ήταν ένας 19χρονος Παλαιστίνιος από ένα γειτονικό χωριό. Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου ανακοίνωσε αμέσως ότι το σπίτι του θα γκρεμιστεί και θα ανακληθούν οι άδειες που έχουν δοθεί σε συγγενείς του ώστε να μπορούν να εργάζονται στο Ισραήλ. Ο Νετανιάχου κάλεσε επίσης την παλαιστινιακή ηγεσία να καταδικάσει την επίθεση και να λάβει άμεσα μέτρα για να σταματήσει την υποκίνηση τέτοιων ενεργειών. "Ο φρικτός φόνος ενός αθώου κοριτσιού στο κρεβάτι του ρίχνει φως στη δίψα για αίμα και την έλλειψη ανθρωπιάς που επιδεικνύουν οι τρομοκράτες τους οποίους αντιμετωπίζουμε", σημείωσε.

 

Ο Μαλαχί Λέβινγκερ, ο πρόεδρος του συμβουλίου του Κίριατ Άρμπα, είπε ότι ο 19χρονος σκαρφάλωσε στον φράχτη ασφαλείας και μπήκε στο σπίτι όπου επιτέθηκε στην 13χρονη Χαλέλ Γιάφα Αριέλ. Ο στρατός έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφίες στις οποίες διακρίνονται κηλίδες αίματος στο κρεβάτι και το πάτωμα του δωματίου της.


Από τον περασμένο Οκτώβριο, σε επιθέσεις Παλαιστινίων, κυρίως με μαχαίρια στον δρόμο, έχουν σκοτωθεί 33 Ισραηλινοί και δύο Αμερικανοί πολίτες. Οι ισραηλινές δυνάμεις ασφαλείας έχουν σκοτώσει 198 Παλαιστίνιους χαρακτηρίζοντας τους 134 από αυτούς ως δράστες επιθέσεων. Οι υπόλοιποι σκοτώθηκαν ενώ συμμετείχαν σε συγκρούσεις και κινητοποιήσεις διαμαρτυρίας.


Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι δράστες πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις όντας απελπισμένοι μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το 2014 και την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη. Οι περισσότερες χώρες θεωρούν παράνομο τον εποικισμό, όμως το Ισραήλ αμφισβητεί αυτήν την άποψη.

2

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Διεθνή / Αλβανία: Ζήτησαν από τους παρόχους του διαδικτύου να αποκλείσουν την πρόσβαση στο TikTok

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα είχε ανακοινώσει τον Δεκέμβριο ότι πρόκειται να απαγορεύσει το TikTok, μία ημέρα μετά τον θάνατο ενός 14χρονου μαθητή στη διάρκεια καυγά κοντά σε σχολείο στα Τίρανα
LIFO NEWSROOM
Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla

Διεθνή / Η στιγμή που Τραμπ και Μασκ είναι μαζί σε Tesla: «Όσοι τα βανδαλίζουν θα περάσουν από την κόλαση»

«Είναι όμορφο, ελπίζω να βοηθήσω στις πωλήσεις» είπε ο Τραμπ, μπαίνοντας στο μπροστινό κάθισμα ενός κόκκινου Model S - Αντίδρασεις με την κίνηση του Αμερικανού προέδρου
LIFO NEWSROOM
Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Διεθνή / Λαβρόφ για Ουκρανία: Η Μόσχα δεν θα πάρει αποφάσεις που θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

Ο Λαβρόφ επανέλαβε τη στάση της Μόσχας ότι σε καμία περίπτωση δεν θα δεχτεί την παρουσία ΝΑΤΟϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία, αν υπάρξει μόνιμη ειρηνευτική συμφωνία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Διεθνή / ΗΠΑ: Η σύλληψη Παλαιστίνιου ακτιβιστή εγείρει ερωτήματα για την προστασία φοιτητών και κατόχων πράσινης κάρτας

Σύμφωνα με νομικούς εμπειρογνώμονες, η κυβέρνηση φαίνεται να επιχειρεί την απέλαση του Χαλίλ με το σκεπτικό ότι συμμετείχε σε τρομοκρατική δραστηριότητα ή συνιστά απειλή
LIFO NEWSROOM

σχόλια

2 σχόλια
"Οι Παλαιστίνιοι ηγέτες από την πλευρά τους υποστηρίζουν ότι οι δράστες πραγματοποιούν αυτές τις επιθέσεις όντας απελπισμένοι μετά την κατάρρευση των ειρηνευτικών συνομιλιών το 2014 και την επέκταση των ισραηλινών οικισμών στα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη." Και για όλα αυτά φταίει (και το πληρώνει) ένα κοριτσάκι 13 χρονών. Λογικό! Πώς δεν μας πέρασε από το μυαλό;