Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε πράσινο φως για «ειδική κατάσταση» εντός των συνόρων

Ισραήλ: Το υπουργικό συμβούλιο έδωσε πράσινο φως για «ειδική κατάσταση» εντός των συνόρων Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Το υπουργικό συμβούλιο του Ισραήλ έδωσε το πράσινο φως εγκρίνει μια «ειδική κατάσταση» στο εσωτερικό μέτωπο του Ισραήλ, σύμφωνα με πολλές αναφορές των ΜΜΕ.

Η «ειδική κατάσταση» είναι ένας νομικός όρος που χρησιμοποιείται σε περιόδους έκτακτης ανάγκης, παρέχοντας στις αρχές μεγαλύτερη δικαιοδοσία επί του άμαχου πληθυσμού, προκειμένου να εξορθολογιστούν οι προσπάθειες για την προστασία του πληθυσμού. Ισχύει για 48 ώρες εκτός εάν παραταθεί από τους υπουργούς του υπουργικού συμβουλίου.

Δεν ανακοινώθηκαν συγκεκριμένες αλλαγές στις οδηγίες της Εσωτερικής Διοίκησης του IDF. Η ψηφοφορία διεξήχθη τηλεφωνικά σύμφωνα με το Channel 12. Στο κεντρικό και νότιο Ισραήλ, τα σχολεία και οι εργασίες έχουν προγραμματιστεί να γίνουν κανονικά, χωρίς κάποια ανακοίνωση προς ώρας.

Η απόφαση έρχεται την ημέρα που σημειώθηκε η πιο εντατική επίθεση των Ισραηλινών εναντίον του Λιβάνου, με επιθέσεις που σκότωσαν εκατοντάδες ανθρώπους, αλλά και το Νο3 της οργάνωσης, πράγμα που αφήνει τον Χασάν Νασράλα με έναν μόνο υψηλόβαθμο αξιωματούχο, στον απόηχο των θανάτων σχεδόν όλου του πολεμικού του συμβουλίου.

Με πληροφορίες από Times of Israel

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM