Ιταλία: Αντιδράσεις για το άγαλμα γοργόνας «αλά Καρντάσιαν» σε πλατεία της Απουλίας

Ιταλία: Αντιδράσεις για το άγαλμα γοργόνας «αλά Καρντάσιαν» σε πλατεία της Απουλίας Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Εάν το σχολικό συμβούλιο της Φλόριντα θεωρούσε τον «Δαβίδ» του Μιχαήλ Άγγελου προκλητικό για τα παιδιά, τότε ίσως αντιδρούσε έντονα και για το άγαλμα της «Γοργόνας» που αποκαλύφθηκε στην Απουλία της Ιταλίας. 

Η κατασκευή του αγάλματος «Il Mare» έγινε με εντολή του δημάρχου της  Μονόπολι, στην Απουλία, με σκοπό να ομορφύνει η πόλη. Ανατέθηκε στους σπουδαστές της Σχολής Τέχνης «Luigi Rosso».

Η μπροστινή όψη του αγάλματος απεικονίζει την γοργόνα να έχει σταυρωμένα τα χέρια της μπροστά από το στήθος της, ενώ από την πίσω πλευρά του απεικονίζονται οι «γλουτοί αλά Καρντάσιαν» προκαλώντας τις αντιδράσεις ορισμένων περίοικων. 

Σύμφωνα με τον Guardian, ο διευθυντής της σχολής, Αντόλφο Μαρτσιάνο, είπε ότι οι σπουδαστές σκέφτηκαν από μόνοι τους την ιδέα, αφού τους ανατέθηκε να δημιουργήσουν ένα έργο με θέμα τη θάλασσα για τη δημόσια πλατεία προς τιμήν της διάσημης Ιταλίδας επιστήμονα και νομπελίστριας Ρίτα Λεβί Μονταλτσίνι, που έφυγε από τη ζωή το 2012. 

«Είναι κρίμα που οι σπουδαστές μας επικρίνονται αντί να επαινούνται» τόνισε ο Μαρτσιάνο, επισημαίνοντας ότι το άγαλμα είναι «φόρος τιμής για όλες τις γυναίκες που έχουν καμπύλες». 

Ιταλία: Αντιδράσεις και για άλλα γυναικεία αγάλματα στο παρελθόν

«Μοιάζει με μια γοργόνα με δύο στήθη σιλικόνης και, κυρίως με έναν τεράστιο πισινό που δεν έχω ξαναδεί ποτέ σε γοργόνα. Τουλάχιστον όχι σε καμία απ′ όσο γνωρίζω» ανέφερε μεταξύ άλλων η ηθοποιός Τιτσιάνα Σκιαβαρέλι.

«Οι γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο δεν χρειάστηκε ποτέ να δείξουν τίποτα εκτός από την εξυπνάδα τους» πρόσθεσε ένας άλλος χρήστης. 

Γυναικεία αγάλματα σε άλλες περιοχές της Ιταλίας έχουν προκαλέσει παρόμοιες αντιδράσεις. Το 2021, ένα χάλκινο άγαλμα που απεικόνιζε μια γυναίκα με διαφανές φόρεμα στην πόλη Σάπρι της Καμπανίας προκάλεσε αντιπαράθεση για σεξισμό.

Το άγαλμα, το οποίο χαρακτηρίστηκε «προσβλητικό για τις γυναίκες», αποκαλύφθηκε κατά τη διάρκεια τελετής στην οποία παρέστη και ο πρώην πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε.

Με πληροφορίες από Guardian


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Διεθνή / Βίντεο από την επίθεση σε βάρος του σκηνοθέτη του «No other land» πριν συλληφθεί από τον ισραηλινό στρατό

Ο Ηamdan Ballal, ένας από τους τέσσερις σκηνοθέτες του ντοκιμαντέρ που καταγράφει την καταστροφή των χωριών στη Δυτική Όχθη, βρίσκεται κρατούμενος - Η ανακοίνωση των IDF και τα αίματα που βρέθηκαν στο σπίτι του
LIFO NEWSROOM
Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Διεθνή / Samsung Electronics: Πέθανε από καρδιακή προσβολή ο ένας από τους δύο CEO της

Ο Han υπήρξε από τους βασικούς αρχιτέκτονες της ανόδου της Samsung στην κορυφή της παγκόσμιας αγοράς τηλεοράσεων και ένας από τους πιο επιδραστικούς τεχνολογικούς ηγέτες της τελευταίας τριακονταετίας
THE LIFO TEAM
Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Διεθνή / Βασέλ Άντρα - No Other Land: «Μας επιτίθενται καθημερινά μετά τα Όσκαρ – Μας τιμωρούν για την ταινία»

Όπως δήλωσε, μετά τη διεθνή αναγνώριση της ταινίας, η οποία κατέκτησε το Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ μικρού μήκους στις αρχές Μαρτίου, οι συντελεστές της δέχονται συστηματικές επιθέσεις στα παλαιστινιακά εδάφ
LIFO NEWSROOM
Διακήρυξη Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ένας από τους παλαιότερους φίλους μας η Ελλάδα

Διεθνή / Διακήρυξη Τραμπ για 25η Μαρτίου: Ακρογωνιαίος λίθος για την ασφάλεια στην Ευρώπη η στρατιωτική συνεργασία ΗΠΑ-Ελλάδας

Ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε το κείμενο για την Ημέρα της Ελληνικής Ανεξαρτησίας κατά τη διάρκεια της ετήσιας δεξίωσης που πραγματοποιείται στον Λευκό Οίκο για την 25η Μαρτίου υπό επευφημίες
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ διέρρευσε κατά λάθος σε δημοσιογράφο τα σχέδια επίθεσης κατά των Χούτι

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ διέρρευσε κατά λάθος σε δημοσιογράφο του Atlantic τα σχέδια επίθεσης κατά των Χούτι

Την αυθεντικότητα των συνομιλιών που δημοσίευσε ο δημοσιογράφος επιβεβαίωσε η κυβέρνηση Τραμπ - Οι αμφιβολίες του Τζέι Ντι Βανς για τα πλήγματα κατά των Χούτι
LIFO NEWSROOM