Ιταλία και Μάλτα εργάζονται για τη διάσωση τουλάχιστον 2 πλοιαρίων

Ιταλία και Μάλτα εργάζονται για τη διάσωση τουλάχιστον 2 πλοιαρίων Facebook Twitter
0

Η Ιταλία και η Μάλτα εργάζονται για τη διάσωση τουλάχιστον δύο πλοιαρίων, με εκατοντάδες πρόσφυγες επιβαίνοντες, δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Όπως είπε, το ένα από τα δύο πλοιάρια που βρίσκεται σε κίνδυνο είναι ένα φουσκωτό και βρίσκεται περίπου 48 χιλιόμετρα μακριά από τις ακτές της Λιβύης με 100-150 πρόσφυγες. Το άλλο είναι ένα μεγαλύτερο πλοιάριο με περίπου 300 επιβαίνοντες.

Το ναυτικό της Μάλτας δήλωσε στο BBC ότι υπάρχει ένας αριθμός νέων συμβάντων και επιχειρήσεις διάσωσης ανοιχτά της Λιβύης, που συντονίζονται από την Ιταλία.

Ο πρωθυπουργός της Μάλτας Τζόζεφ Μούσκατ ανέφερε ότι ο αριθμός των νεκρών από το άλλο ναυάγιο που σημειώθηκε την Κυριακή το πρωί στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης ενδέχεται να φτάνει τους 900, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες που υπάρχουν. Μέχρι στιγμής 28 άνθρωποι έχουν διασωθεί και 24 σοροί έχουν ανασυρθεί.

Νωρίτερα, ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης ανακοίνωσε ότι έλαβε κλήση για βοήθεια από ένα πλοίο που βυθίζεται στη Μεσόγειο. Ο άνθρωπος που έκανε την κλήση για βοήθεια είπε ότι υπάρχουν τρία πλοία. Ο ίδιος δήλωσε ότι περισσότεροι από 300 άνθρωποι επιβαίνουν στο πλοίο του, το οποίο βυθίζεται, και σημείωσε ότι περίπου 20 άτομα έχουν χάσει τη ζωή τους.

Ωστόσο, εκπρόσωπος του Οργανισμού Μετανάστευσης σημείωσε πως προσπαθούν ακόμα να επαληθεύσουν τις πληροφορίες, ενώ δεν είναι σαφές εάν πρόκειται για ένα από τα πλοιάρια που έχουν εντοπίσει οι αρχές της Μάλτας και της Ιταλίας.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM