JLo, H.E.R. και Foo Fighters μαζί στην σκηνή - Συναυλία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού

J-Lo, H.E.R. και Foo Fighters μαζί στην σκηνή - Συναυλία για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
EPA
0

Τζένιφερ Λόπεζ, H.E.R., Foo Fighters και Έντι Βέντερ θα ανέβουν στη σκηνή για το «Vax Live» στις 8 Μαΐου.

Η συναυλία θα προβληθεί σε live μετάδοση και σκοπός της είναι να συγκεντρωθούν χρήματα για τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού.

Το «VAX LIVE: Η Συναυλία για την Επανένωση του Κόσμου» όπως ονομάζεται η συναυλία διοργανώνεται από την  Global Citizen, μια διεθνή ομάδα υπεράσπισης και θα την παρουσιάσει η Σελένα Γκόμεζ.

«Είναι πραγματικά μια ευκαιρία να καλέσουμε τους παγκόσμιους ηγέτες να διασφαλίσουν ότι οι 27 εκατομμύρια ηρωικά εργαζόμενοι σε υγειονομική περίθαλψη σε όλο τον κόσμο που δεν έχουν ακόμη πρόσβαση σε ένα εμβόλιο μπορούν να έχουν πρόσβαση τους επόμενους μήνες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Global Citizen, Hugh Evans στο Reuters.

Σκοπός της συναυλίας είναι επίσης η δίκαιη και ισότιμη πρόσβαση σε όλα τα εμβόλια.

«Η πραγματικότητα είναι ότι αυτή τη στιγμή πολλά από τα πλουσιότερα έθνη αρχίζουν να αποθηκεύουν εμβόλια», δήλωσε ο Evans, προσθέτοντας ότι η εκδήλωση θα παροτρύνει τα έθνη να δωρίσουν δόσεις και να παράσχουν οικονομική υποστήριξη στο πρόγραμμα COVAX, που υποστηρίζεται από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) και την Παγκόσμια Συμμαχία για τα Εμβόλια και τους Εμβολιασμούς (GAVI).

Το πρόγραμμα COVAX στοχεύει να εξασφαλίσει 2 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίου για χώρες χαμηλού εισοδήματος έως το τέλος του 2021.

«Τα σπουδαία νέα είναι ότι έχουν ήδη υπάρξει πολλά έθνη σε όλο τον κόσμο που αρχίζουν να δίνουν δόσεις», δήλωσε ο Evans.

«Η Αυστραλία, για παράδειγμα, δωρίζει ένα εκατομμύριο δόσεις στην Παπούα Νέα Γουινέα. Γνωρίζουμε ότι η νορβηγική κυβέρνηση αποφάσισε να κάνει επίσης δωρεά δόσεων», πρόσθεσε.

Με πληροφορίες του Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM