Καμερούν: Θανατηφόρα έξαρση χολέρας στα νοτιοδυτικά της χώρας

Καμερούν: Θανατηφόρα έξαρση χολέρας στα νοτιοδυτικά της χώρας Facebook Twitter
AP
0

Έξαρση κρουσμάτων χολέρας στο Καμερούν τις τελευταίες δύο εβδομάδες στη νοτιοδυτική περιοχή της χώρας.

Η έξαρση αυτή έχει προκαλέσει κρίση στη δημόσια υγεία που συνοδεύεται από αύξηση των κρουσμάτων COVID-19, σύμφωνα με έκθεση της Περιφερειακής Αντιπροσωπείας Δημόσιας Υγείας για την περιοχή που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη.

Πέντε άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη χολέρα ενώ καταγράφηκαν 32 επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Η περιοχή Bamusso έχει πληγεί περισσότερο με πέντε άλλες περιφέρειες, συμπεριλαμβανομένων των Bakassi, Mbonge, Limbe, Tiko και Mundemba να βρίσκονται «σε κατάσταση υψηλού συναγερμού για ύποπτα κρούσματα».

Η σχετική έκθεση ανέφερε ότι η περιοχή αντιμετωπίζει οικονομικές και υλικές προκλήσεις ενώ σημαντικές είναι και οι ελλείψεις σε ανθρώπινο δυναμικό.

«Η επιδημία εμφανίζεται στα νοτιοδυτικά σε ένα πλαίσιο ανασφάλειας και ανθρωπιστικής κρίσης, με τακτικές μετακινήσεις πληθυσμού σε μέρη όπου η πρόσβαση σε ασφαλές πόσιμο νερό και αποχωρητήρια είναι περιορισμένη», ανέφερε στο Twitter το Γραφείο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Υποθέσεων των Ηνωμένων Εθνών (OCHA).

Η χολέρα είναι μια εξαιρετικά λοιμογόνος νόσος που χαρακτηρίζεται στην πιο σοβαρή της μορφή από μια ξαφνική έναρξη οξείας διάρροιας, που μπορεί να οδηγήσει σε θάνατο λόγω σοβαρής αφυδάτωσης. 

Με πληροφορίες του Xinhua

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM