Κολομβία: Τουλάχιστον 28 νεκροί μετά από κατολίσθηση

Κολομβία: Τουλάχιστον 28 νεκροί μετά από κατολίσθηση Facebook Twitter
EPA
0

Συνολικά είκοσι οκτώ πτώματα έχουν ανασυρθεί μετά την κατολίσθηση της Κυριακής στο χωριό Ρόσας, στην επαρχία Κάουκα της νοτιοδυτικής Κολομβίας, η οποία πλήττεται από σφοδρές βροχοπτώσεις.

Tη νύχτα τα σωστικά συνεργεία ανέστειλαν τις προσπάθειές τους, αφού ανέσυραν τα πτώματα άλλων ένδεκα θυμάτων, τη δεύτερη ημέρα των ερευνών στην αγροτική περιοχή όπου βρίσκεται το χωριό Ρόσας, ανέφερε μέσω Twitter ο εθνικός οργανισμός αντιμετώπισης καταστροφών.

Η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης θα ξαναρχίσει το πρωί της Τρίτης, πρόσθεσε ο οργανισμός.

Ο απολογισμός των θυμάτων ανέρχεται πλέον σε 28 νεκρούς, διευκρίνισε η ίδια πηγή. Άλλοι πέντε άνθρωποι νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν αποδυθεί σε κούρσα με τον χρόνο για να προσπαθήσουν να βρουν ζωντανούς κατοίκους που ακόμη αγνοούνται, ενώ σφοδρές βροχοπτώσεις συνεχίζουν να πλήττουν την περιοχή.

Οι πιθανότητες να βρεθούν επιζώντες είναι πάντως μικρές, προειδοποίησαν τα σωστικά συνεργεία. «Το αργιλώδες έδαφος στερεοποιείται και δεν αφήνει κανένα περιθώριο να αναπνέει» κάποιος που έχει θαφτεί κάτω από αυτό, εξήγησε ο πυραγός Χουάν Κάρλος Γκανιάν, αξιωματικός του πυροσβεστικού σώματος της Κολομβίας που συμμετέχει στην επιχείρηση διάσωσης στην κοινότητα Ρόσας.

Η κατολίσθηση, που χτύπησε το χωριό πριν από το ξημέρωμα της Κυριακής, έθαψε κάτω από τόνους λάσπης οκτώ σπίτια.

Ο πρόεδρος της Κολομβίας Ιβάν Ντούκε μετέβη στον τόπο της καταστροφής, όπου εξέφρασε την αλληλεγγύη του στους οικείους των θυμάτων.

Από την 1η ως την 21η Απριλίου, 27 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην Κολομβία εξαιτίας κατολισθήσεων ή επειδή χτυπήθηκαν από κεραυνούς, σύμφωνα με τον κρατικό οργανισμό. 

Οι φονικές κατολισθήσεις δεν είναι ασυνήθιστες στην ορεινή Κολομβία, ειδικά τις περιόδους των βροχών και σε περιοχές με αυθαίρετα κτίρια και στενούς δρόμους σε πλαγιές όπου έχει γίνει εκδάσωση.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM