Κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες προσάραξε στη Γροιλανδία

Κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες προσάραξε στη Γροιλανδία Facebook Twitter
Φωτ.: Aurora Expeditions
0

Σε απομονωμένη περιοχή της Γροιλανδίας προσάραξε ένα κρουαζιερόπλοιο με 206 επιβάτες, όπως ανακοίνωσε σήμερα η Κοινή Αρκτική Διοίκηση του στρατού της Δανίας.

Όπως μεταδίδει το Reuters, το πολυτελές κρουαζιερόπλοιο Ocean Explorer, της εταιρείας Aurora Expeditions, προσάραξε χθες και δεν είναι σε θέση να ξεκολλήσει από μόνο του. Το περιστατικό συνέβη στο εθνικό πάρκο Άλπεφιορδ, περίπου 1.400 χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα της Γροιλανδίας, Νούουκ. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Κοινής Αρκτικής Διοίκησης, οι 206 επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Ocean Explorer δεν διατρέχουν κάποιον κίνδυνο, ενώ δεν έχει σημειωθεί κάποιος τραυματισμός. Παράλληλα επισημαίνεται πως δεν υπάρχει και κάποιος κίνδυνος για το περιβάλλον.

«Δεν βλέπουμε να υπάρχει κάποιος άμεσος κίνδυνος για τους ανθρώπους ή το περιβάλλον, κάτι που είναι καθησυχαστικό», δήλωσε ο επικεφαλής της Κοινής Αρκτικής Διοίκησης της Δανίας, Μπράιαν Γιένσεν. Παράλληλα, όμως, σημείωσε πως «η πλησιέστερη βοήθεια απέχει πολύ, οι μονάδες μας βρίσκονται πολύ μακριά και ο καιρός μπορεί να μην είναι ευνοϊκός» με αποτέλεσμα να υπάρχει κάποια ανησυχία στις αρχές.

Σε επιφυλακή και δεύτερο κρουαζιερόπλοιο

Το πλησιέστερο όχημα του στρατού της Δανίας απέχει 1.200 ναυτικά μίλια από το σημείο που προσάραξε το κρουαζιερόπλοιο, με αποτέλεσμα να αναμένεται να φτάσει στο Ocean Explorer, στην καλύτερη περίπτωση, το πρωί της Παρασκευής. 

Τέλος, ο Μπράιαν Γιένσεν επισήμανε ότι έχει ζητηθεί από ένα άλλο κρουαζιερόπλοιο που βρίσκεται στην περιοχή να παραμείνει στη θέση του σε περίπτωση που χρειαστεί να βοηθήσει τους επιβάτες του Ocean Explorer, εάν αλλάξουν οι συνθήκες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM
Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Διεθνή / Ήρθε η ώρα να τιμωρηθεί ο Όρμπαν, δηλώνει η επόμενη κυβέρνηση της Γερμανίας

Η φιλορωσική στάση του Ορμπάν έχει προκαλέσει νέες εντάσεις, με την Ουγγαρία να χρησιμοποιεί επανειλημμένα το δικαίωμα βέτο για να εμποδίσει ευρωπαϊκές κυρώσεις σε βάρος Ρώσων ολιγαρχών και στρατιωτικών
LIFO NEWSROOM