Κύπρος: Yπόθεση πλαστογραφίας απολυτηρίου λυκείου & πτυχίου φέρνει τα πάνω-κάτω

Κύπρος: Η υπόθεση πλαστογραφίας απολυτηρίου λυκείου & πτυχίου φέρνει τα πάνω-κάτω Facebook Twitter
0

Φωτιά στο προεκλογικό πολιτικό σκηνικό της Κύπρου, τέσσερις μέρες πριν τις βουλευτικές εκλογές, έβαλαν οι καταγγελίες του Γενικού Ελεγκτή της Δημοκρατίας κατά του Επιτρόπου Εθελοντισμού Γιάννη Γιαννάκη για πλαστογραφία τόσο του απολυτηρίου λυκείου του όσο και του πανεπιστημιακού του διπλώματος.

Το θέμα δημοσιοποιήθηκε χθες πρωτοσέλιδα από δύο μεγάλες εφημερίδες, και προκάλεσε μια άνευ προηγουμένου δημόσια σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Η διαρροή της καταγγελίας, η οποία περιελάμβανε και φωτογραφίες των «εμφανώς παραποιημένων διπλωμάτων» του κ. Γιαννάκη, οδήγησε τον Επίτροπο Εθελοντισμού να υποβάλει την παραίτηση του στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας η οποία έγινε αποδεκτή.  

Πυρ ομαδών κατά Προέδρου-ΔΗΣΥ  

Ακολούθησε σφοδρή επίθεση του συνόλου των κομμάτων της αντιπολίτευσης κατά του προεδρικού αλλά και του κυβερνώντος κόμματος, αφού ο κ. Γιαννάκης υπήρξε εξέχων στέλεχος του ΔΗΣΥ ενώ ο διορισμός του στην θέση του Επιτρόπου έγινε με προεδρική πράξη.

Το ΑΚΕΛ καλεί τον πρόεδρο Αναστασιάδη να δώσει εξηγήσεις ενώ το ΔΗΚΟ εξαπολύει πυρά, λέγοντας ότι η «κυβέρνηση Αναστασιάδη-ΔΗΣΥ αποτελεί την πλέον διεφθαρμένη και διαπλεκόμενη στην ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας». Το κίνημα οικολόγων σημειώνει ότι δεν είναι η πρώτη φορά που ένας υψηλόμισθος «άριστος» του κυρίου Αναστασιάδη εμπλέκεται σε σκάνδαλο.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου υπερασπίστηκε τον πρόεδρο Αναστασιάδη λέγοντας ότι δεν ήταν δυνατόν να γνωρίζει το 2013 (όταν διόρισε τον κ. Γιαννάκη), για μια πλαστογραφία που φέρεται να έγινε το 1996. Η υπόθεση Γιαννάκη πάντως έχει ήδη μεταφερθεί από το πεδίο των πολιτικών αντιπαραθέσεων στο πεδίο των αστυνομικών ερευνών αφού η αστυνομία διερευνά την υπόθεση.

Σε περίπτωση που στοιχειοθετηθεί υπόθεση εναντίον του κ. Γιαννάκη, άλλος ένας κρατικός αξιωματούχος μπορεί να βρεθεί στο εδώλιο του κατηγορουμένου. 

Με πληροφορίες από Deutsche Welle

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για βιασμό τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Διεθνή / Αυτοκτόνησε η Βιρτζίνια Τζουφρέ που είχε καταγγείλει για σεξουαλική κακοποίηση τον Έπσταϊν και τον πρίγκιπα Άντριου

Τον Αύγουστο του 2021, η Βιρτζίνια Τζουφρέ μήνυσε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση όταν εκείνη ήταν 17 ετών και είχε πέσει στα δίχτυα του κυκλώματος του Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Διεθνή / Κωνσταντινούπολη: Ο σεισμός, το Kanal Istanbul και η καταστροφή των χώρων συγκέντρωσης πολιτών από τον Ερντογάν

Η σεισμογενής Κωνσταντινούπολη έχει δει μείωση των χώρων συγκέντρωσης πολιτών λόγω τσιμεντοποίησης από τις κυβερνήσεις Ερντογάν - Ποιες περιοχές έχουν αντικατασταθεί από νέες υποδομές και πώς αυτό επηρεάζει την ασφάλεια των πολιτών σε περίπτωση φυσικών καταστροφών
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Διεθνή / Μεξικό: Νεκροί η ακτιβίστρια Μαρία Μοράλες και ο γιος της που δημοσιοποίησαν στρατόπεδο εξόντωσης της μαφίας

Αυτή είναι η δεύτερη υπόθεση σε λιγότερο από ένα μήνα στο Χαλίσκο του Μεξικού, όπου άνθρωποι που αναζητούν δικαιοσύνη για την εξαφάνιση μελών της οικογένειάς τους δολοφονούνται
LIFO NEWSROOM