La Repubblica: «Η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα» - Πικρία των Ιταλών για τον τουρισμό

La Repubblica: «Η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα» - Πικρία των Ιταλών για τον τουρισμό Facebook Twitter
0

«Η πανδημία χαράσσει εκ νέου τον χάρτη των διακοπών στην Ευρώπη και η Ιταλία – με συνενόχους τους 33.000 θανάτους του κορωνοϊού – παραμένει προς το παρόν στη δεύτερη κατηγορία», γράφει η La Repubblica.

Σε άρθρο γνώμης στην ιταλική εφημερίδα, ο δημοσιογράφος Ετορε Λιβίνι σχολιάζει την λίστα με τις χώρες από τις οποίες η Ελλάδα θα δέχεται τουρίστες από την 15η Ιουνίου με αεροπορικές πτήσεις προς τα αεροδρόμια της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, κάνοντας λόγο για «πόλεμο όλων εναντίον όλων» .

«Ακόμα και η Ελλάδα μάς έκλεισε την πόρτα, η πρώην μεγάλη ασθενής της ηπειρωτικής οικονομίας, η οποία αποφάσισε να ανοίξει τα σύνορά της σε 29 χώρες αλλά όχι σε εμάς», αναφέρει χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια επικαλείται τις δηλώσεις του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, πως η Ελλάδα κάθε άλλο παρά προβαίνει σε διακρίσεις και λαμβάνει τις όποιες αποφάσεις της με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα, σημειώνοντας ωστόσο πως «το αποτέλεσμα δεν αλλάζει».

Και συνεχίζει: «Σε δύο εβδομάδες κάτω από τον Παρθενώνα και στα νησιά του Αιγαίου, θα μπορούν να βρεθούν Γερμανοί, Αυστριακοί, Ελβετοί, Δανοί, Ούγγροι, Τσέχοι καθώς επίσης και οι πολίτες άλλων 23 χωρών που διαχειρίστηκαν καλύτερα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης», προσθέτοντας πως «αυτό δεν θα μπορούν να το κάνουν ούτε οι Ιταλοί, ούτε οι Γάλλοι, ούτε οι Ισπανοί και οι Βρετανοί» οι οποίοι εάν αποφασίσουν να επισκεφτούν την Ελλάδα, θα πρέπει μετά την άφιξή τους να μπουν σε καραντίνα  14 ημερών.

«Η Αθήνα ασκεί εδώ και καιρό πιέσεις για τη δημιουργία τουριστικών διαύλων με περιοχές που έχουν παρόμοια επιδημιολογικά δεδομένα. Και η κίνηση της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε την αρχή μιας κούρσας στην οποία η Μαδρίτη και η Ρώμη μειονεκτούν. Ήρθε η ώρα να το παραδεχτούμε. Φταίμε εμείς για το γεγονός πως θεωρούμαστε η πανούκλα της Ευρώπης», υποστηρίζει και ο Φραντσέσκο Μέρλο, έτερος αρθρογράφος της La Repubblica, σχολιάζοντας το άνοιγμα των ελληνικών συνόρων σε σύγκριση με τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η Ιταλία σχετικά με την επανεκκίνηση του τουρισμού.

Ωστόσο αυτό δεν σημαίνει πως δεν ενοχλεί τους Ιταλούς το γεγονός πως «η Ελλάδα μας απαγορεύει τη θάλασσά της».

Πηγή: Τα Νέα

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Διεθνή / Φλόριντα: Συνελήφθη τρανς γυναίκα γιατί έπλυνε τα χέρια της στις γυναικείες τουαλέτες του Καπιτωλίου

Η 20χρονη έστειλε επιστολές στις οποίες έλεγε πως σκοπεύει να χρησιμοποιήσει μια συγκεκριμένη τουαλέτα στο Καπιτώλιο στις 19 Μαρτίου, σε ένδειξη διαμαρτυρίας
LIFO NEWSROOM
Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Διεθνή / Ο Μάρκο Πέρκοβιτς πρόκειται να καταρρίψει το παγκόσμιο ρεκόρ εισιτηρίων σε μία συναυλία

Λόγω της τεράστιας ζήτησης, υπάρχουν συζητήσεις για τη διοργάνωση μιας δεύτερης συναυλίας στις 6 Ιουλίου, η οποία βρίσκεται σε διαπραγμάτευση με τις αρχές του Ζάγκρεμπ
LIFO NEWSROOM
Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Διεθνή / Ενισχύονται τα μέτρα ασφαλείας σε όλη την Ιταλία μετά την καταστροφή 17 Tesla

Ο Έλον Μασκ διατηρεί στενούς δεσμούς με πολιτικούς της ευρωπαϊκής δεξιάς, μεταξύ των οποίων η πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι, η οποία τον έχει χαρακτηρίσει «λαμπρό μυαλό» σε πρόσφατη συνέντευξή της
LIFO NEWSROOM
Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Διεθνή / Η πώληση του TikTok και ο Λευκός Οίκος ως «επενδυτική τράπεζα»: Σήμερα η τελική πρόταση

Ο Τραμπ θα εξετάσει την τελική πρόταση για το TikTok καθώς πλησιάζει η προθεσμία απαγόρευσης των ΗΠΑ και η ιδιοκτήτρια εταιρεία ByteDance πρέπει να βρει μη Κινέζο αγοραστή μέχρι το Σάββατο
LIFO NEWSROOM