Λωρίδα της Γάζας: Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς πέντε ομήρων

Λωρίδα της Γάζας: Ο στρατός του Ισραήλ ανέκτησε τις σορούς πέντε ομήρων Facebook Twitter
Άμαχος πληθυσμός στη Λωρίδα της Γάζας / EPA
0

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε πως ανέκτησε τις σορούς πέντε ομήρων που είχαν σκοτωθεί στην επίθεση της Χαμάς στις 7 Οκτωβρίου, και έκτοτε κρατούνταν στη Γάζα.

Οι σοροί τους ανακτήθηκαν από την Χαν Γιούνις, όπου οι ισραηλινές δυνάμεις εξαπέλυσαν νέες επιδρομές αυτήν την εβδομάδα. Οι πέντε όμηροι, βρίσκονταν μεταξύ των 120 ομήρων που εξακολουθούν να κρατούνται στη Γάζα. Σημειώνεται πως το Ισραήλ έχει κηρύξει ως νεκρούς περίπου το ένα τρίτο από αυτούς, βάσει ιατροδικαστικών ευρημάτων, πληροφοριών των μυστικών υπηρεσιών, ανακρίσεων μαχητών που έχει συλλάβει, βίντεο και μαρτυριών απελευθερωθέντων ομήρων.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, πρόκειται για την 56χρονη Μάγια Γκόρεν, δασκάλα νηπιαγωγείου, η οποία σκοτώθηκε κατά την επίθεση στο κιμπούτς του Νιρ Οζ. Είχε σκοτωθεί μαζί με τον σύζυγό της και το πτώμα της είχε μεταφερθεί στη Γάζα. Οι άλλοι τέσσερις όμηροι ήταν στρατιώτες που σκοτώθηκαν στις μάχες κατά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου.

Πρόκειται για τον 51χρονο Ραβίντ Κατς, επίσης από το κιμπούτς του Νιρ Οζ, που σκοτώθηκε πολεμώντας τους μαχητές της Χαμάς, τον 33χρονο Όρεν Γκόλντιν, που επίσης έπεσε νεκρός στη μάχη στο κιμπούτς του Νιρ Γιτζάκ και τους Κίριλ Μπρόντσκι, 19 ετών, και Τομέρ Αχίμας, 20 ετών, που σκοτώθηκαν επίσης στις 7 Οκτωβρίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι σοροί τους επέστρεψαν στο Ισραήλ.

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκάλαντ, χαιρέτισε τις ισραηλινές στρατιωτικές δυνάμεις για την εκπλήρωση όπως ανέφερε, της «σημαντικής αποστολής διάσωσης». «Θα συνεχίσουμε να πολεμάμε τη Χαμάς μέχρι να ηττηθεί και δεσμευόμαστε να φέρουμε πίσω τους ομήρους στα σπίτια τους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην ανακοίνωσή του.

Τέλος, σημειώνεται πως κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Κογκρέσο των ΗΠΑ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε ότι η κυβέρνησή του συμμετέχει ενεργά σε εντατικές προσπάθειες για την απελευθέρωση των υπολοίπων ομήρων, οι οποίες είναι πεπεισμένος, όπως σημείωσε, ότι θα επιτύχουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ / Reuters / AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μιανμάρ: Η στιγμή που μαίες προσπαθούν να προστατεύσουν τα νεογέννητα μωρά την ώρα του φονικού σεισμού

Διεθνή / Μιανμάρ: Η στιγμή που μαίες προσπαθούν να προστατεύσουν τα νεογέννητα μωρά την ώρα του φονικού σεισμού

Βίντεο απαθανατίζει μία από τις νοσηλεύτριες να κρατά στην αγκαλιά της ένα νεογέννητο, όταν ξαφνικά η ίδια πέφτει στο πάτωμα λόγω του ισχυρού σεισμού
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Χάρι: Ακόμη και για bullying τον κατηγορεί η επικεαφής της φιλανθρωπικής οργάνωσης - «Τοξικό» το brand του

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: Ακόμη και για bullying τον κατηγορεί η επικεφαλής της φιλανθρωπικής οργάνωσης - «Τοξικό» το brand του

Ο τρόπος που αποχώρησε από την οργάνωση συνιστά «παρενόχληση και εκφοβισμό σε μεγάλη κλίμακα», δηλώνει η επικεφαλής του Sentebale και προσθέτει ότι η ομάδα του δούκα της ζήτησε να υπερασπιστεί τη Μέγκαν Μαρκλ από την αρνητική δημοσιότητα
LIFO NEWSROOM