Λος Άντζελες: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά του κινεζικού προξενείου και μετά αυτοκτόνησε

Λος Άντζελες: Άνδρας άνοιξε πυρ κατά του κινεζικού προξενείου και μετά αυτοκτόνησε Facebook Twitter
0

Ένας άνδρας άνοιξε πυρ εναντίον του κτιρίου που στεγάζει το κινεζικό προξενείο στο Λος Άντζελες χθες το πρωί (μεσημέρι ώρα Ελλάδας), και μετά αυτοκτόνησε στο αυτοκίνητό του, κοντά στο κτίριο, είπε η αστυνομία.

 

Δεν υπήρξαν άλλοι τραυματισμοί από το συμβάν, που έγινε στις 6:00 π.μ. περίπου τοπική ώρα (4:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας) προτού ανοίξει το προξενείο, είπε ο αστυνομικός Μάικλ Λόπεζ της Αστυνομίας του Λος Άντζελες. "Αρκετές σφαίρες κτύπησαν την κινεζική πρεσβεία", είπε, ενώ ο δράστης βρέθηκε νεκρός αφού έστρεψε το όπλο στον εαυτό του.

 

Σε σύντομη δήλωσή του, το προξενείο εξέφρασε την ιδιαίτερη ανησυχία του για το γεγονός και ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να λάβουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να προστατευθεί η ασφάλεια του κτιρίου και των διπλωματών που εργάζονται σ' αυτό. Η Κίνα επίσης ζήτησε από τις ΗΠΑ να ανακαλύψουν τί ακριβώς έγινε, έγραφε η δήλωση.

 

Οι αρχές δεν ταυτοποίησαν άμεσα τον ένοπλο και έχουν πολύ λίγες πληροφορίες για το συμβάν. Ο Λόπεζ είπε ότι η αστυνομία συνήθως δεν δημιοσιοποιεί πληροφορίες που αφορούν αυτοκτονίες.

 

Το 2011, σε παρόμοιο επεισόδιο, ένας αμερικανός υπήκοος κινεζικής καταγωγής είχε συλληφθεί αφού άνοιξε πυρ εναντίον του ίδιου κτιρίου με πιστόλι. Δεν υπήρξαν τραυματισμοί στο επεισόδιο αυτό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM