Το Λούβρο ανέκτησε πανοπλία του 16ου αιώνα, που εκλάπη πριν από 40 χρόνια

Το Λούβρο ανέκτησε πανοπλία του 16ου αιώνα, που εκλάπη πριν από 40 χρόνια Facebook Twitter
0

Το Μουσείο του Λούβρου ανακοίνωσε ότι ανέκτησε μια πανοπλία του 16ου αιώνα που εκλάπη περίπου πριν από 40 χρόνια.

 

Ένας ειδικός για στρατιωτικές αντίκες ειδοποίησε την αστυνομία, αφότου τον κάλεσαν για να πει την άποψή του, σχετικά με μια κληρονομιά στην πόλη Μπορντό, τον Ιανουάριο. Του δημιουργήθηκαν υποψίες όταν είδε το πολυτελές κράνος και τον θώρακα της πανοπλίας στη συλλογή της οικογένειας.

 

Αργότερα η αστυνομία ταυτοποίησε τα αντικείμενα από μία βάση δεδομένων με κλεμμένα έργα τέχνης. Τα συγκεκριμένα είχαν αφαιρεθεί από το Λούβρο στις 31 Μαΐου 1983, υπό συνθήκες που παραμένουν ένα μυστήριο. Οι εισαγγελείς του Μπορντό τώρα κάνουν έρευνα για το πώς τα αντικείμενα κατέληξαν στα χέρια της οικογένειας.

 

Το Λούβρο ανέκτησε πανοπλία του 16ου αιώνα, που εκλάπη πριν από 40 χρόνια Facebook Twitter

 

Εκτιμάται ότι το κράνος και ο θώρακας κατασκευάστηκαν στο Μιλάνο, ανάμεσα στο 1560 και το 1580. Η οικογένεια Ρότσιλντ δώρισε τα αντικείμενα στο Λούβρο, το 1922.

 

Το Λούβρο ανέκτησε πανοπλία του 16ου αιώνα, που εκλάπη πριν από 40 χρόνια Facebook Twitter

 

«Ήμουν σίγουρος ότι θα τα βλέπαμε να ξαναεμφανίζονται μια μέρα, επειδή είναι τόσο ιδιαίτερα αντικείμενα. Αλλά ποτέ δεν θα φανταζόμουν ότι θα πήγαινε τόσο καλά- ότι βρίσκονταν ακόμη στη Γαλλία και μαζί», δήλωσε ο Philippe Malgouyres από το Λούβρο.

 

«Είναι όπλα κύρους, που κατασκευάστηκαν με μαεστρία, κατά κάποιο τρόπο το αντίστοιχο ενός πολυτελούς αυτοκινήτου σήμερα. Στον 16ο αιώνα, τα όπλα έγιναν έργα ιδιαίτερα πολυτελούς τέχνης. Η πανοπλία έγινε ένα διακοσμητικό αντικείμενο που δεν είχε καμία σχέση με τη χρήση της», εξήγησε ο ίδιος.

 

Υπάρχουν περίπου 100.000 αντικείμενα στη βάση δεδομένων της Γαλλίας για τα κλεμμένα έργα τέχνης, από τα οποία τα 900 προστέθηκαν μόνο πέρυσι. Σύμφωνα με τον Ζαν- Λικ Μαρτινέζ, επικεφαλής του Λούβρου, η τελευταία κλοπή στο μουσείο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στον κόσμο έγινε το 1998. Τότε είχε κλαπεί ένα πορτραίτο του Ζαν Μπαπτίστ Καμίλ Κορό. «Ακόμη το αναζητούμε», συμπλήρωσε ο Μαρτινέζ.

 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ