Ματ Χάνκοκ: Σε ριάλιτι επιβίωσης ο πρώην υπουργός Υγείας της Βρετανίας- Τον διέγραψαν οι Τόρις

Ματ Χάνκοκ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ματ Χάνκοκ, που διετέλεσε υπουργός Υγείας της Βρετανίας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αποφάσισε να μετάσχει σε ριάλιτι επιβίωσης, κάτι που δεν ενθουσίασε διόλου τους Τόρις και τον διέγραψαν. 

Ο 44χρονος πολιτικός θα πάρει μέρος στο «I’m a Celebrity … Get Me Out of Here!», το ριάλιτι επιβίωσης στο οποίο οι διάσημοι διαγωνιζόμενοι καλούνται να εκτελέσουν διάφορες αποστολές, όπως να φάνε έντομα ή να μπουν σε χώρο με φίδια. 

Εξαιτίας της απόφασής του, ο Χάνκοκ διεγράφη τόσο από βουλευτής των Συντηρητικών, όσο και από μέλος του κόμματος. Πλέον, θα είναι ανεξάρτητος βουλευτής. «Έπειτα από συζήτηση με τον Ματ Χάνκοκ, εξέτασα την κατάσταση και πιστεύω ότι αυτό είναι αρκετά σοβαρό ζήτημα για να διαγραφεί, με άμεση ισχύ», δήλωσε ο Σάιμον Χαρτ, υπεύθυνος κομματικής πειθαρχίας των Τόρις. 

Ο Χάνκοκ παραιτήθηκε πέρυσι από υπουργός Υγείας, αφότου διέρρευσε υλικό από κάμερες ασφαλείας στο οποίο φιλούσε τη στενότερη συνεργάτιδά του, Τζίνα Κολαντάντζελο, παραβιάζοντας τα μέτρα σχετικά με την τήρηση αποστάσεων, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. 

Πηγή από το περιβάλλον του Χάνκοκ ανέφερε πως ο 44χρονος δεν περιμένει ότι θα μπει ξανά στο υπουργικό συμβούλιο, οπότε είδε τη συμμετοχή στο ριάλιτι ως ευκαιρία για να έρθει σε επαφή με τους πολίτες. 

Το εν λόγω ριάλιτι είναι η εκπομπή με τη μεγαλύτερη τηλεθέαση, ανέφερε η πηγή. «Ο Ματ δεν περιμένει να είναι ξανά στην κυβέρνηση, οπότε αυτή είναι μια απίστευτη ευκαιρία για να “επικοινωνήσει” με τα 12 εκατομμύρια Βρετανούς που το παρακολουθούν κάθε βράδυ», συμπλήρωσε.  

«Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να κάνει κάποιος τη δουλειά του βουλευτή», σημείωσε η ίδια πηγή. Είτε παραμείνει στην εκπομπή για μία ημέρα ή για τρεις εβδομάδες «υπάρχουν πολύ λίγα μέρη στα οποία οι άνθρωποι μπορούν να δουν έναν πολιτικό όπως πραγματικά είναι», συμπλήρωσε. 

Αρχικά ο Χάνκοκ απέρριψε την πρόταση να εμφανιστεί στο σόου, αλλά το επανεξέτασε μετά την παραίτηση της Λιζ Τρας. Ο ίδιος υποστήριξε τον Ρίσι Σούνακ για τη θέση του πρωθυπουργού, αλλά δεν του ζητήθηκε να αναλάβει κάποιο χαρτοφυλάκιο.  

«Όταν τον προσέγγισαν αρχικά, αν και κολακεύτηκε και ήταν φυσικά περίεργος, δεν του πήρε πολύ να απορρίψει την ευκαιρία, εξαιτίας της αστάθειας της κυβέρνησης εκείνη τη στιγμή. Τώρα όμως η κυβέρνηση είναι σταθερή. Ο Ρίσι Σούνακ έκανε ένα εκπληκτικό ξεκίνημα και όλο το κόμμα είναι ενωμένο στο πλευρό του. Έχει μια μεγάλη πλειοψηφία, οπότε μπορεί να περάσει την ατζέντα του από τη Βουλή», ανέφεραν από το περιβάλλον του Χάνκοκ, σημειώνοντας πως ο πολιτικός θεωρεί ότι η τηλεόραση αποτελεί ένα ισχυρό εργαλείο προκειμένου «να ακούσουν οι νεότερες γενιές το μήνυμά μας». 

Το ριάλιτι ξεκινά την Κυριακή και μαζί με τον Ματ Χάνκοκ θα είναι μεταξύ άλλων ο τραγουδιστής Boy George, ο σταρ του ράγκμπι Μάικ Τίνταλ και η παίκτρια ποδοσφαίρου Τζιλ Σκοτ. 

Ο 44χρονος δεν είναι ο πρώτος πολιτικός που μετέχει σε αυτό. Μεταξύ άλλων, έχουν προηγηθεί οι Ναντίν Ντόρις, Στάνλεϊ Τζόνσον- πατέρας του πρώην πρωθυπουργό της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον- και Λέμπιτ Όπικ. Η Ντόρις διεγράφη από τους Συντηρητικούς το 2012, όταν αποφάσισε να πάει στο ριάλιτι. Αργότερα ανέκαμψε πολιτικά και διετέλεσε υπουργός Πολιτισμού του Μπόρις Τζόνσον. 

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM
Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Διεθνή / Επτά σημεία από την ομιλία Τραμπ στο Κογκρέσο: «Ο πρόεδρος ακόμη δεν άρχισε»

Εκστασιασμένοι Ρεπουμπλικανοί και αποσβολωμένοι Δημοκρατικοί παρακολούθησαν τον Τραμπ να αναφέρεται στην Ουκρανία, τους δασμούς, τη Γροιλανδία και τον Παναμά, τις πολιτικές DEI και, φυσικά, στον Έλον Μασκ
LIFO NEWSROOM