Μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι γερμανικές εισαγωγές και εξαγωγές

Μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο οι γερμανικές εισαγωγές και εξαγωγές Facebook Twitter
0

Οι εισαγωγές και εξαγωγές της Γερμανίας μειώθηκαν τον Σεπτέμβριο ενώ το εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε, τονίζοντας τον ρόλο της εγχώριας κατανάλωσης ως παράγοντα ανάπτυξης στη μεγαλύτερη ευρωπαϊκή οικονομία.


Οι εποχικά προσαρμοσμένες εξαγωγές μειώθηκαν κατά 0,4% σε μηνιαία βάση ενώ οι εισαγωγές μειώθηκαν κατά 1,0%, σύμφωνα με τα στοιχεία της ομοσπονδιακής στατιστικής υπηρεσίας. Τα στοιχεία έδειξαν ότι οι πωλήσεις γερμανικών αγαθών και υπηρεσιών στο εξωτερικό μετά βίας αυξήθηκαν συνολικά το τρίτο τρίμηνο.


Οικονομολόγοι δήλωσαν ότι το εμπόριο δεν θα έχει σημαντική συνεισφορά στην τριμηνιαία ανάπτυξη αλλά είναι αισιόδοξοι για τις προοπτικές, δεδομένης της ισχυρής ζήτησης για γερμανικά προϊόντα.


Οι βιομηχανικές εταιρίες είχαν αύξηση 3,6% στις παραγγελίες τον Αύγουστο μετά από μείωση κατά 0,4% που καταγράφηκε τον Ιούλιο στα συμβόλαια για προϊόντα "Made in Germany", σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν αυτή την εβδομάδα. Η ζήτηση προέρχεται από τους εταίρους στην ευρωζώνη και πελάτες εκτός της περιοχής.


«Ακόμα και το ισχυρό ευρώ δεν έχει σκιάσει τις προοπτικές για εξαγωγές», δήλωσε η Ούλρικε Κάστενς από την Sal. Oppenheim.
Η αύξηση των εξαγωγών επιβραδύνεται, ωστόσο, με αποτέλεσμα η οικονομία να βασίζεται περισσότερο στην κατανάλωση, τις κρατικές δαπάνες και τις κατασκευές ως βασικούς κινητήριους παράγοντες.


Οι λιανικές πωλήσεις αναμένεται να αυξηθούν 3% φέτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ένωση του κλάδου του λιανεμπορίου HDE, ξεπερνώντας για πρώτη φορά το όριο του μισού τρισεκ. ευρώ. Κατά τη χριστουγεννιάτικη περίοδο, οι πωλήσεις θα αυξηθούν επίσης κατά 3%, λιγότερο από ό,τι τα δύο τελευταία χρόνια.


Δημοσκόπηση του Reuters είχε προβλέψει μείωση των εξαγωγών κατά 1,1% και αύξηση των εισαγωγών κατά 0,3%.
Το εποχικά προσαρμοσμένο εμπορικό πλεόνασμα διευρύνθηκε στα 21,8 δισεκ. ευρώ από το πτωτικά αναθεωρημένο 21,3 δισεκ. ευρώ τον Αύγουστο. Το πλεόνασμα στο ευρύτερο ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών αυξήθηκε στα 25,4 δισεκ. ευρώ ύστερα από την ανοδικά αναθεωρημένη τιμή των 18,0 δισεκ. ευρώ τον Αύγουστο, όπως έδειξαν τα μη προσαρμοσμένα στοιχεία.


Τα στοιχεία για τις εξαγωγές και τις εισαγωγές για τον Αύγουστο αναθεωρήθηκαν πτωτικά. Οι εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 2% σε σχέση με την προηγούμενη αύξηση του 3,1% ενώ οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 0,8% αντί της αύξησης κατά 1,2%.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM