Μέριλιν Μάνσον: Γιατί δεν καταδικάστηκε παρόλο που «υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία»

Μέριλιν Μάνσον: Γιατί δεν καταδικάστηκε - «Το περιμέναμε» λέει η πρώην του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, πρώην σύντροφος του Μέριλιν Μάνσον, αντέδρασε με μια ανάρτηση, στην απόφαση να μην καταδικαστεί ο τραγουδιστής, για τα σεξουαλικά αδικήματα, που τον κατηγορεί πως έχει διαπράξει.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα της κομητείας του Λος Άντζελες την Παρασκευή, ότι ο Μέριλιν Μάνσον δεν θα διωχθεί ποινικά για κατηγορίες σεξουαλικής επίθεσης και ενδοοικογενειακής βίας, η πρώην σύντροφός του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, έγραψε στο Instagram, ότι η εξέλιξη αυτή, ήταν κάτι που περίμενε και η ίδια και η νομική της ομάδα. 

«Ο δικηγόρος μου και εγώ ενημερωθήκαμε από τους αναπληρωτές εισαγγελείς και τους βοηθούς του σερίφη που ερεύνησαν την υπόθεση ότι υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία που υποστήριζαν τους ισχυρισμούς μας, αλλά ότι η παραγραφή εμποδίζει τη δίωξη πολλών από αυτά τα εγκλήματα. Γνωρίζαμε πάντα ότι η παραγραφή θα αποτελούσε εμπόδιο, γι' αυτό και δημιουργήσαμε τον νόμο Phoenix Act - έτσι ώστε άλλα θύματα να μην χρειαστεί να βιώσουν αυτό το αποτέλεσμα».

«Με κακοποιούσε φρικτά»

Το 2021 η πρώην αρραβωνιαστικιά του, η ηθοποιός Έβαν Ρέιτσελ Γουντ, κατονόμασε τον Μάνσον για πρώτη φορά ως τον κακοποιητή της σε ανάρτησή της στο Instagram. Η σχέση της Γουντ και του Μάνσον έγινε γνωστή το 2007, όταν εκείνος ήταν 38 ετών και εκείνη 19. Αρραβωνιάστηκαν για λίγο το 2010 πριν χωρίσουν. «Άρχισε να με εκμεταλλεύεται όταν ήμουν έφηβη και με κακοποιούσε φρικτά για χρόνια» είπε η Γουντ.

Από την πλευρά του, ο Μάνσον απάντησε στο Instagram ότι πρόκειται για «φρικτές διαστρεβλώσεις της πραγματικότητας» και μήνυσε τη Γουντ, λέγοντας ότι αυτή και μια άλλη γυναίκα κατασκεύασαν κατηγορίες εναντίον του και έπεισαν και άλλους να κάνουν το ίδιο. Ένας δικαστής απέρριψε σημαντικά τμήματα της αγωγής, και στη συνέχεια, τον Νοέμβριο, ο Μάνσον συμφώνησε να την αποσύρει και να πληρώσει τα δικηγορικά έξοδα της Γουντ.

Γιατί δεν βοήθησε ο νόμος Phoenix Act

Η Γουντ συνέχισε στην ανάρτησή της, μετά την απόφαση του δικαστηρίου: «Δυστυχώς, ο νόμος Phoenix Act δεν μπορεί να βοηθήσει σε περιπτώσεις που συνέβησαν πριν από την ψήφισή του, αλλά ελπίζω αυτό να ρίξει φως στο γιατί είναι τόσο σημαντικό να υποστηρίζουμε καλύτερους νόμους. Τα αποδεικτικά στοιχεία για βίαια εγκλήματα δεν πρέπει να έχουν ημερομηνία λήξης. Είμαι ευγνώμων για το έργο που έχει επιτελέσει η επιβολή του νόμου και είμαι ατελείωτα υπερήφανη για όλους τους επιζώντες που διακινδύνευσαν τα πάντα για να προστατέψουν τους άλλους, λέγοντας την αλήθεια».

Τι είναι ο Phoenix Ac

Ο Phoenix Act είναι ένας νόμος που υποστηρίχτηκε θερμά από τη Γουντ, αφορά την αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας και την αναβάθμιση του νομικού πλαισίου, ως προς την υποστήριξη των θυμάτων. Υιοθετήθηκε και ψηφίστηκε αρχικά στην Καλιφόρνια, το 2019, αποτελώντας πρότυπο για τη νομοθεσία και άλλων πολιτειών των ΗΠΑ.

Βασικός στόχος του νόμου, είναι να επεκτείνει το χρονικό περιθώριο (statute of limitations), μέσα στο οποίο τα θύματα ενδοοικογενειακής ή σεξουαλικής βίας μπορούν να υποβάλουν μηνύσεις εναντίον των δραστών. Η αλλαγή αυτή βασίζεται, στο ότι πολλά θύματα χρειάζονται χρόνο για να επεξεργαστούν το τραύμα τους και να νιώσουν έτοιμα να καταγγείλουν την κακοποίηση. 

Με πληροφορίες από Variety

 
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βουλγαρία: Η αστυνομία εμπόδισε τη διάσωση τριών Αιγύπτιων εφήβων - Πάγωσαν από το κρύο

Διεθνή / Βουλγαρία: Η αστυνομία εμπόδισε τη διάσωση τριών Αιγύπτιων εφήβων - Πάγωσαν από το κρύο

Οι οργανώσεις, No Name Kitchen (NNK) και Collettivo Rotte Balcaniche (CRB), λένε ότι η έκθεσή τους, Frozen Lives, αποκαλύπτει μια ευρύτερη εικόνα της βαρβαρότητας κατά των μεταναστών στα σύνορα της Ευρώπης
LIFO NEWSROOM