Ο χθεσινός ουρανός στην Αττική που εντυπωσίασε ήταν αποτέλεσμα μιας γιγάντιας ηλιακής κηλίδας σύμφωνα με τους επιστήμονες (άλλωστε το ίδιο χρώμα πήρε και σε άλλες πόλεις, όπως η Ν. Υόρκη), ωστόσο ο Νοέμβριος μας έχει κι άλλες εκπλήξεις σε ό,τι αφορά στα συμπαντικά φαινόμενα, σύμφωνα με το Αstronomy Μagazine.
Κατ' αρχάς το πλανητικό τρίο του Δία, της Αφροδίτης και του Άρη, θα χωρίσει καθώς ο Δίας θα παρασύρει την Αφροδίτη πιο μακριά, αλλά οι τρείς πλανήτες θα παραμείνουν και πάλι σχετικά κοντά. Θα είναι ακόμη ορατοί μπροστά από τους αστερισμούς του Λέοντος και της Παρθένου, μετά τις 2.45 τα ξημερώματα. Στις 7 Νοεμβρίου μάλιστα Άρης και Αφροδίτη θα κάνουν "τρίγωνο" με τη Σελήνη.
Θα ακολουθήσει αργότερα μέσα σε αυτό τον μήνα η ετήσια βροχή των Λεοντιδών. Τα μετέωρα αυτά κάνουν την εμφάνιση τους ως συντρίμμια που άφησε πίσω του ο κομήτης Tuttle. Αυτή τη φορά θα είναι λιγότερα από άλλες φορές, περίπου 10-15 ανά ώρα και θα κορυφωθούν μετά τα μεσάνυχτα της 17ης Νοεμβρίου και της 18ης Νοεμβρίου.
Επίσης , από τις 5 Νοεμβρίου έως 12 Νοεμβρίου, οι Ταυρίδες θα φωτίσουν τον ουρανό. Η «παράσταση» θα ξεκινήσει στα ανατολικά μετά τη δύση του ήλιου, θα μετακινηθεί στο νότο μετά τα μεσάνυχτα, και θα ολοκληρωθεί στη δύση πριν το ξημέρωμα. Το θέαμα αναμένεται φαντασμαγορικό, αφού σύμφωνα με τους ειδικούς, η βροχή των Ταυριδων είναι πιο αργή και πιο έντονη από άλλες βροχές μετεωριτών, με τα μετέωρα να σκορπάνε και να διαλύονται τελείως.
Όσοι αναζητούν το θέματα στον ουρανό, μπορούν επίσης να δουν τις πρώτες αναλαμπές του Ωρίωνα. Ξεκινώντας στις 8 Νοεμβρίου, ο Ωρίωνας θα εμφανιστεί χαμηλά στον ουρανό γύρω στις 10 μ.μ., και θα τον δεί κάποιος αν ψάξει προς τα ανατολικά.