Μια γυναίκα είχε προκαλέσει τον πανικό με τις κρυμμένες βελόνες σε φράουλες στην Αυστραλία

Μια γυναίκα είχε προκαλέσει τον πανικό με τις κρυμμένες βελόνες σε φράουλες στην Αυστραλία Facebook Twitter
0

Μια 50χρονη συνελήφθη στην Αυστραλία στο πλαίσιο των ερευνών που διεξάγονται για τη διαλεύκανση της υπόθεσης με τις βελόνες που έβρισκαν κρυμμένες μέσα σε φράουλες, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές αρχές.

Η υπόθεση είχε προκαλέσει μεγάλη αναστάτωση για εβδομάδες στην Αυστραλία τον Σεπτέμβριο μετά τον εντοπισμό βελόνων που είχαν τοποθετηθεί σε κάποιες παρτίδες φρούτων.

Το σαμποτάζ έφερε σε απόγνωση τους παραγωγούς, καθώς είχε προκληθεί πανικός στους καταναλωτές, ενώ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης είχε ξεσπάσει επιδημία από φάρσες.

Περισσότερα από 100 κρούσματα με φράουλες που είχαν βελόνες καταγράφηκαν μετά τον εντοπισμό του πρώτου, όταν ένας άνδρας που κατανάλωσε φράουλες νοσηλεύτηκε έπειτα από πόνους στο στομάχι. Παρόμοιο περιστατικό καταγράφηκε και στη Νέα Ζηλανδία.

Η αυστραλιανή αστυνομία ανακοίνωσε ότι η 50χρονη συνελήφθη σήμερα έπειτα από ευρύτατες και περίπλοκες έρευνες.

Μια γυναίκα είχε προκαλέσει τον πανικό με τις κρυμμένες βελόνες σε φράουλες στην Αυστραλία Facebook Twitter

Η αστυνομικές αρχές του Κουίνσλαντ, πολιτείας στη βορειοανατολική Αυστραλία, συντόνισαν μια εθνική έρευνα, στην οποία μετείχαν οι κυβερνήσεις πολλών πολιτειών, δικαστικές υπηρεσίες και οι υπηρεσίες πληροφοριών.

Απόψε αναμένεται να απαγγελθούν κατηγορίες στη γυναίκα που συνελήφθη και τη Δευτέρα να παρουσιαστεί σε δικαστή.

Η αστυνομία δεν διευκρίνισε περαιτέρω σχετικά με τον ρόλο της γυναίκας αυτής στην υπόθεση με τις φράουλες ή σχετικά με την όποια εμπλοκή της.

Η υπόθεση αυτή είχε αναγκάσει τα σουπερμάρκετ να αποσύρουν τις φράουλες από τα ράφια τους και τους καλλιεργητές να καταστρέψουν μεγάλα αποθέματα παραγωγής που δεν είχαν πουλήσει.

Επίσης μετά την υπόθεση αυτή οι αρχές σκλήρυναν την νομοθεσία αυξάνοντας σε 15 χρόνια την ποινή κάθειρξης που μπορεί να επιβληθεί σε κάποιον που κρίνεται ένοχος για δηλητηρίαση τροφίμων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Διεθνή / Προειδοποίηση Τούρκου γεωλόγου για σεισμούς: «Θα ήταν σοφό να μετακομίσετε από την Κωνσταντινούπολη»

Ο διακεκριμένος καθηγητής γεωλογίας, Τζελάλ Σενγκιόρ υπογράμμισε πως «ο χρόνος τελειώνει» εξαιτίας της έλλειψης κατάλληλων προληπτικών μέτρων
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Διεθνή / Νύχτα τρόμου στην Κωνσταντινούπολη: Στα πάρκα οι πολίτες - Διχασμένοι οι σεισμολόγοι για τον «μεγάλο σεισμό»

Αναλυτικά τα σχόλια των Τούρκων επιστημόνων -Εκατοντάδες οι τραυματίες από τον σεισμό - Φωτογραφίες από κόσμο που κοιμάται σε πάρκα και τζαμιά
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερς εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Διεθνή / Εκμεταλλεύονται τον θάνατο του πάπα: Χάκερ εξαπολύουν απάτες με ψεύτικες ειδήσεις και AI περιεχόμενο

Εταιρεία κυβερνοασφάλειας εντοπίζει απάτες στο διαδίκτυο με αφορμή την είδηση του θανάτου του πάπα Φραγκίσκου – Προειδοποιήσεις για "κυβερνοεπιχειρηματικότητα ευκαιρίας"
LIFO NEWSROOM