Μπιλ Γκέιτς εναντίον Τραμπ: Θα πρέπει να συμπεριφέρεται στις γυναίκες με μεγαλύτερο σεβασμό

Μπιλ Γκέιτς εναντίον Τραμπ: Θα πρέπει να συμπεριφέρεται στις γυναίκες με μεγαλύτερο σεβασμό Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να συμπεριφέρεται στους ανθρώπους, ειδικά στις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό και να συνεχίσει τις επενδύσεις στις φτωχότερες χώρες για το καλό της παγκόσμιας ασφάλειας, ήταν το μήνυμα που έστειλαν  οι Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.

Στην ανοικτή επιστολή τους που στέλνουν ετησίως απαντώντας σε ερωτήματα σχετικά με το ίδρυμά τους, το ζευγάρι των δισεκατομμυριούχων με έντονη φιλανθρωπική δράση επέκριναν τις περικοπές που προτείνει ο Αμερικανός πρόεδρος στην βοήθεια προς το εξωτερικό.

Mπιλ και Μελίντα Γκέιτς επισημαίνουν ότι ο Ρεπουμπλικάνος έχει την ευθύνη να δώσει το καλό παράδειγμα και να ενθαρρύνει όλους τους Αμερικανούς μέσω των δηλώσεών του και των πολιτικών του.

«Εύχομαι ο πρόεδρός μας να συμπεριφερόταν στους ανθρώπους, και ειδικά τις γυναίκες, με μεγαλύτερο σεβασμό όταν μιλάει και στέλνει μηνύματα στο Twitter» σημειώνει η Μελίντα Γκέιτς στην επιστολή.

«Η ισότητα είναι μια σημαντική εθνική αξία. Η ιερότητα κάθε ατόμου, ανεξαρτήτως της φυλής, της θρησκείας, του σεξουαλικού προσανατολισμού ή του φύλου αποτελεί τμήμα του πνεύματος της χώρας μας».

Στην επιστολή, όπου ο Μπιλ και η Μελίντα Γκέιτς καλούνται να απαντήσουν «στις 10 σκληρότερες ερωτήσεις» με επίκεντρο το ανθρωπιστικό τους έργο, ο πρόεδρος των ΗΠΑ στοχοθετείται επιπλέον διότι σχεδιάζει να προχωρήσει σε μείωση δαπανών στους τομείς της καταπολέμησης των ασθενειών και της φτώχειας στο εξωτερικό.

«Αυτές οι προσπάθειες σώζουν ζωές... Και προσφέρουν στους Αμερικανούς μεγαλύτερη ασφάλεια καθώς φέρνουν μεγαλύτερη σταθερότητα στις φτωχές χώρες και εμποδίζουν τα ξεσπάσματα ασθενειών προτού εξελιχθούν σε πανδημίες» λέει ο Μπιλ Γκέιτς.

«Ο κόσμος δεν είναι ασφαλέστερος όταν περισσότεροι άνθρωποι αρρωσταίνουν ή πεινούν».

Η αμερικανική διοίκηση προτείνει περικοπές ύψους 37,8 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το Στέιτ Ντιπάρτμεντ και την Αμερικανική Υπηρεσία Διεθνούς Ανάπτυξης. Πρόκειται για μια μείωση κατά περίπου το 1/3 σε σύγκριση με τις δαπάνες του 2017.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Πρίγκηπο - Τι λένε αποχαρακτηριμένα έγγραφα της MİT

Διεθνή / Οι Σοβιετικοί παρακολουθούσαν τον Τρότσκι στην Τουρκία - Τι λένε αποχαρακτηρισμένα έγγραφα της MİT

Οι αναφορές αποκαλύπτουν πώς πράκτορες των Σοβιετικών παρακολουθούσαν στενά τον Λέοντα Τρότσκι κατά την εξορία του στην Πρίγκηπο μεταξύ 1929 και 1933
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
Politico: Πώς ο Φρίντριχ Μερτς έγινε καγκελάριος σε 31 ημέρες και άλλαξε τη Γερμανία για πάντα

Διεθνή / Politico: Πώς ο Φρίντριχ Μερτς έγινε καγκελάριος σε 31 ημέρες και άλλαξε τη Γερμανία για πάντα

Έναν μήνα πριν τις εκλογές, ένας Αφγανός αιτών άσυλο δολοφόνησε ένα δίχρονο παιδί και τον κηδεμόνα του σε πάρκο της Βαυαρίας, γεγονός που εργαλειοποιήθηκε από τo λαϊκιστικό ακροδεξιό AfD
LIFO NEWSROOM
Έχασε τον γιο της σε επίθεση πριν την 11η Σεπτεμβρίου – Έφτιαξε ένα μνημειώδες γλυπτό θρήνου

Διεθνή / Μητέρα θύματος του Λόκερμπι δημιούργησε γλυπτό απόγνωσης: «Κάθε μορφή είναι μια παγωμένη εικόνα του πόνου»

Η ίδια η Lowenstein συμπεριέλαβε τον εαυτό της στο έργο: η μορφή της είναι γονατιστή, συντετριμμένη, όπως ήταν τη στιγμή που συνειδητοποίησε ότι είχε χάσει τον γιο της
LIFO NEWSROOM
Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδυεθυντής του FBI

Διεθνή / FBI: Πρώην αστυνομικός, λάτρης θεωριών συνωμοσίας ο νέος υποδιευθυντής, Νταν Μποντζίνο

Έγινε γνωστός τα τελευταία χρόνια ως συντηρητικός σχολιαστής με μεγάλη επιρροή, παρουσιάζοντας διάφορες τηλεοπτικές και ραδιοφωνικές εκπομπές και ένα πολύ δημοφιλές podcast
LIFO NEWSROOM