«Μπλόκο» από Μπόρις Τζόνσον σε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας

«Μπλόκο» από Μπόρις Τζόνσον σε νέο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας Facebook Twitter
Ο Τζόνσον απέρριψε το αίτημα της Στέρτζον για νέο δημοψήφισμα στη Σκωτία (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο Μπόρις Τζόνσον απέρριψε το αίτημα της πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, που ζητούσε να παραχωρηθούν οι εξουσίες για τη διενέργεια νέου δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της περιοχής.

Τον Δεκέμβριο, η Στέρτζον έστειλε επιστολή στον Τζόνσον, ζητώντας του να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις προκειμένου να γίνει μεταβίβαση των εξουσιών- από το Λονδίνο στο Εδιμβούργο- για τη διενέργεια δημοψηφίσματος. Όπως έχουν τα πράγματα, δεν μπορεί να γίνει δημοψήφισμα χωρίς τη συναίνεση της βρετανικής κυβέρνησης.


«Δεν μπορώ να συμφωνήσω σε κανένα αίτημα για μεταβίβαση εξουσιών που θα οδηγούσαν σε περαιτέρω δημοψηφίσματα ανεξαρτησίας», έγραψε ο Τζόνσον στην απαντητική επιστολή του προς την Στέρτζον, την οποία δημοσίευσε στο Twitter. Παράλληλα, επεσήμανε στην πρωθυπουργό της Σκωτίας ότι εκείνη συμφώνησε πως το δημοψήφισμα του 2014- όταν οι πολίτες τάχθηκαν υπέρ της παραμονής στο Ηνωμένο Βασίλειο- ήταν μια διαδικασία που γίνεται μια φορά σε μια γενιά.


«Ένα ακόμα δημοψήφισμα ανεξαρτησίας θα συνέχιζε την πολιτική στασιμότητα που βιώνει η Σκωτία την τελευταία δεκαετία. Είναι ώρα να εργαστούμε όλοι μαζί για να ενώσουμε το σύνολο του Ηνωμένου Βασιλείου», επισήμανε ακόμη ο Τζόνσον στην επιστολή του.


Με πληροφορίες από ΑΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM