Ν. Κορέα: Δικαστική απόφαση- σταθμός για υιοθετημένη 38χρονη που αναζητά τη βιολογική μητέρα της

Ν. Κορέα: Δικαστική απόφαση- σταθμός για υιοθετημένη 38χρονη που αναζητά τη βιολογική μητέρα της Facebook Twitter
Η Κάρα Μπος χαμογελά μετά τη δικαστική απόφαση (Πηγή φωτό ΕPA)
0

Η Κάρα Μπος ξέσπασε σε κλάματα μόλις άκουσε την απόφαση- σταθμό του δικαστηρίου στη Νότια Κορέα. Μόλις είχε αναγνωρίσει την 38χρονη υιοθετημένη γυναίκα ως κόρη του βιολογικού πατέρα της.

Η Μπος είναι ένα από τα τουλάχιστον 167.000 παιδιά γεννήθηκαν στη Νότια Κορέα και υιοθετήθηκαν από οικογένειες στο εξωτερικό από το '50. Πριν από μερικούς μήνες ξεκίνησε τη δικαστική διαμάχη σε μια προσπάθεια να ανακαλύψει το όνομα της βιολογικής μητέρας της. Αναγκάστηκε να το κάνει καθώς έπεσε σε «τοίχο» όταν αποπειράθηκε να τη βρει επιχειρώντας να επικοινωνήσει με τον βιολογικό πατέρα της. 

Η 38χρονη εγκαταλείφθηκε όταν ήταν 2 ετών και υιοθετήθηκε από αμερικανική οικογένεια. Η Κανγκ Μέε Σουκ, όπως είναι το κορεάτικο όνομα της Κάρα Μπος, μεγάλωσε στο Μίσιγκαν και σκεφτόταν σπάνια τους βιολογικούς γονείς της. Όμως, όταν η δική της κόρη έγινε 2 ετών, άρχισε να σκέφτεται πώς μπορεί να αισθάνθηκε η μητέρα της όταν την αποχωρίστηκε. Αποφάσισε λοιπόν να προσπαθήσει να την εντοπίσει.

Το τεστ DNA

Οι πρώτες προσπάθειές της- μέσω των αρχείων υιοθεσιών και με φυλλάδια που μοίρασε- απέβησαν άκαρπες. Έτσι, το 2016 έδωσε DNA σε μια διαδικτυακή γενεαλογική πλατφόρμα και ανακάλυψε ότι ήταν συγγενής με έναν νεαρό Κορεάτη που σπούδαζε στο εξωτερικό.

Μέσω αυτού κατάφερε να εντοπίσει τις ετεροθαλείς αδελφές της- τη μητέρα και τη θεία του νεαρού άνδρα- αλλά εκείνες δεν ήθελαν να έχουν καμία σχέση μαζί της. Δεν της επέτρεψαν να συναντήσει τον πατέρα τους- τον μόνο άνθρωπο που θα μπορούσε να της δώσει πληροφορίες για τη μητέρα της- ενώ η μία από τις ετεροθαλείς αδελφές της κάλεσε την αστυνομία όταν η Μπος γονάτισε στην πόρτα της και την ικέτευσε για βοήθεια.

Τελικά, τον Νοέμβριο η Μπος προσέφυγε στη δικαιοσύνη. Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, είναι η πρώτη Κορεάτισσα που υιοθετήθηκε στο εξωτερικό η οποία κάνει αγωγή αναγνώρισης πατρότητας. Το τεστ DNA που διέταξε το δικαστήριο έδειξε ότι ο άνδρας είναι κατά 99,987% ο πατέρας της.

Έτσι, το δικαστήριο την αναγνώρισε επίσημα ως κόρη του και την καταχώρησε στο οικογενειακό μητρώο του. Αυτό της δίνει και κληρονομικά δικαιώματα, αλλά η 38χρονη λέει ότι το μόνο που θέλει είναι να βρει τη μητέρα της και να μάθει την αλήθεια.

«Μαμά, απλά έλα»

«Αυτή η ημέρα είναι κοσμοϊστορική για όλους εμάς τους υιοθετημένους, να έχουμε ένα δικαίωμα επιτέλους», είπε συγκινημένη σε δημοσιογράφους. «Οι δυσκολίες που έχουμε αντιμετωπίσει επειδή δεν έχουμε δικαίωμα να επικοινωνήσουμε με την οικογένειά μας... ελπίζω αυτό να αλλάξει στην Κορέα», συμπλήρωσε αναφερόμενη στο γεγονός ότι η νομοθεσία στη χώρα βάζει την προστασία των προσωπικών δεδομένων των βιολογικών γονιών πάνω από το δικαίωμα των παιδιών τους που υιοθετήθηκαν να επικοινωνήσουν μαζί τους.

«Αν δεν υπήρχε όλη αυτή η μυστικότητα, όλο αυτό θα μπορούσε να επιλυθεί με την οικογένεια του βιολογικού πατέρα μου με ένα πεντάλεπτο τηλεφώνημα», συμπλήρωσε η Μπος, που σχεδιάζει να συναντήσει τον βιολογικό πατέρα της την επόμενη εβδομάδα.

«Ελπίζω ότι με όλη αυτή την προσοχή από τα ΜΜΕ- αν παρακολουθεί η μητέρα μου- ότι θα εμφανιστεί και θα αποτελέσει παράδειγμα θάρρους, όπως έκανα εγώ δίνοντας αυτή τη μάχη», συμπλήρωσε. «Μαμά θέλω να σε συναντήσω. Αλήθεια, μην λυπάσαι, απλά έλα» είπε στις κάμερες μιλώντας κορεάτικα.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Το κορίτσι της Ναπάλμ»: Ποιος, πράγματι, τράβηξε τη φωτογραφία - σύμβολο της φρίκης του πολέμου;

Διεθνή / «Το κορίτσι της Ναπάλμ»: Ποιος, πράγματι, τράβηξε τη φωτογραφία - σύμβολο της φρίκης του πολέμου;

Ήταν ο φωτογράφος του Associated Press Νικ Ατ, όπως γνωρίζουμε ή ένας άγνωστος Βιετναμέζος φωτογράφος που εργαζόταν ως free lancer για το ιστορικό πρακτορείο; Ένα νέο ντοκιμαντέρ παρουσιάζει την άλλη πλευρά της ιστορίας
LIFO NEWSROOM
Μέριλιν Μάνσον: Γιατί δεν καταδικάστηκε - «Το περιμέναμε» λέει η πρώην του, Έβαν Ρέιτσελ Γουντ

Διεθνή / Μέριλιν Μάνσον: Γιατί δεν καταδικάστηκε παρόλο που «υπήρχαν αδιάσειστα στοιχεία»

Οι κατηγορίες εις βάρος του για σεξουαλική επίθεση αντιμετωπίστηκαν ως «πολύ παλιές» από το δικαστήριο - Γιατί δεν βοήθησε ο νόμος Phoenix Act - Η ανάρτηση της Έβαν Ρέιτσελ Γουντ
LIFO NEWSROOM