Νέες απειλές Ντουέρτε εναντίον Δύσης: Θα σας εξευτελίσω- Αποκάλεσε Ομπάμα, ΟΗΕ και ΕΕ "βλάκες"

Νέες απειλές Ντουέρτε εναντίον Δύσης: Θα σας εξευτελίσω- Αποκάλεσε Ομπάμα, ΟΗΕ και ΕΕ "βλάκες" Facebook Twitter
1

O ηγέτης των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε αποκάλεσε σήμερα τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, την Ευρωπαϊκή Ένωση και τα Ηνωμένα Έθνη «βλάκες» και υποστήριξε ότι θα καταλήξουν να ταπεινωθούν εάν αποδεχθούν την πρόκλησή του να διερευνήσουν τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών που διεξάγει η κυβέρνησή του.


Ο Φιλιππινέζος πρόεδρος ξεκαθάρισε ότι είναι θετικά διακείμενος στο ενδεχόμενο διεξαγωγής ανεξάρτητης έρευνας από τον Αμερικανό ομόλογό του, τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Τζον Κέρι, την ΕΕ και την Επιτροπή των ΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα με επίκεντρο της εξωδικαστικές εκτελέσεις, υπό την προϋπόθεση ότι θα του αναγνωριστεί το δικαίωμα να ακουστούν όσα θα πει.


«Θα παίξω μαζί σας. Είμαι πολύ βέβαιος ότι δεν μπορούν να είναι εξυπνότεροι από εμένα. Θα σας θέσω 5 ερωτήματα που θα σας εξευτελίσουν» τόνισε ο Ντουτέρτε. «Να προσέχετε, θα είναι θεαματικό».


Ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε προέβη στα παραπάνω σχόλια σε μια ομιλία που εκφώνησε προς την επιχειρηματική ελίτ της χώρας, κατά τη διάρκεια της οποίας επανέλαβε για μία ακόμη φορά ότι είναι απαραίτητο να καθαριστούν οι δρόμοι από τους εμπόρους και να διασωθεί η νέα γενιά των Φιλιππινέζων από τη μάστιγα των ναρκωτικών.


Ο 71χρονος ηγέτης κατέκτησε τις καρδιές των πολιτών της χώρας του και τις προεδρικές εκλογές με τις αμφιλεγόμενες κι εμπρηστικές ομιλίες του αλλά και το στυλ του πολιτικού που δείχνει πως σπεύδει στο πλευρό των ψηφοφόρων. Σχεδόν 2.300 άνθρωποι πέθαναν στον πόλεμο των ναρκωτικών μετά την έναρξη της εκστρατείας εναντίον των ναρκωτικών την 30ή Ιουνίου, σύμφωνα με την αστυνομία, εκ των οποίων 1.566 ήταν ύποπτοι για σχέσεις με το καρτέλ των ναρκωτικών που σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων της αστυνομίας.

Οι δημοσκοπήσεις με αφορμή τη συμπλήρωση 90 ημερών από την ανάληψη των καθηκόντων του καταδεικνύουν ότι ο Ροντρίγκο Ντουτέρτε παραμένει δημοφιλής. Συγκεκριμένα μια δημοσκόπηση της Pulse Asia που δημοσιεύτηκε χθες Τετάρτη έδειχνε ότι το 86% των 1.200 Φιλιππινέζων που ερωτήθηκαν δήλωσε ότι εμπιστεύεται τον πρόεδρο της χώρας.


Με τη σημερινή του ομιλία ο πρόεδρος των Φιλιππίνων απαντά εκ νέου στην κριτική που του ασκεί η διεθνής κοινότητα για τον πόλεμο κατά των ναρκωτικών και τον ασυνήθιστα υψηλό αριθμό νεκρών που καταγράφεται.


«Αυτοί οι βλάκες πιστεύουν (ότι μπορούν να κάνουν τα πάντα) διότι οι Φιλιππίνες είναι ένα μικρό κράτος» είπε ο Ντουτέρτε. «Ίσως ο Θεός να σας έδωσε χρήματα, εμείς όμως έχουμε το μυαλό» κατέληξε.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Διεθνή / Πού είναι το Λεσότο, η χώρα που ο Τραμπ είπε ότι «κάνεις δεν έχει ακούσει ποτέ»

Ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας δήλωσε προσβεβλημένος μετά τη δήλωση του Αμερικανού προέδρου για περικοπές των «8 εκατ. δολαρίων για τη στήριξη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στο Λεσότο που κανείς δεν έχει ακουστά»
LIFO NEWSROOM
Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Διεθνή / Εάν έχει κλαπεί ο χρυσός των ΗΠΑ από το Φορτ Νοξ, ρωτούν Τραμπ και Μασκ

Πρέπει να πάμε εκεί και να διαπιστώσουμε εάν είναι εκεί όντως ο χρυσός, επιμένει ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο - «Ίσως ο Μάσκ θέλει να δει πώς μοιάζει ο πλούτος του στην πραγματικότητα»
LIFO NEWSROOM
Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Διεθνή / Φράχτη μήκους 8,5 χλμ. κατασκευάζει στον Έβρο και η Τουρκία

Ο νομάρχης της Αδριανούπολης, Γιουνούς Σεζέρ, ανακοίνωσε ότι έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία των διαγωνισμών και τα έργα προχωρούν με την υποστήριξη του υπουργείου Εσωτερικών και του υπουργείου Άμυνας
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια