Νέο ξέσπασμα Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή οι αποφάσεις των Facebook, Twitter και Google»

Νέο ξέσπασμα Τραμπ: «Απόλυτη ντροπή οι αποφάσεις των Facebook, Twitter και Google» Facebook Twitter
EPA/MICHAEL REYNOLDS
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε «απόλυτη ντροπή» τις αποφάσεις των social media να αναστείλουν τη λειτουργία των λογαριασμών του.

«Αυτό που το Facebook, το Twitter και η Google έκαναν είναι η απόλυτη ντροπή», γράφει στο δελτίο τύπου που δημοσιεύτηκε μετά την ανακοίνωση ότι το εποπτικό συμβούλιο του Facebook διατηρεί την απαγόρευση σε βάρος του πρώην προέδρου των ΗΠΑ να ανεβάζει μηνύματα στη σελίδα του στο Facebook και τον λογαριασμό του στο Instagram.

«Αφαίρεσαν την ελευθερία της έκφρασης από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, διότι τρελοί της ριζοσπαστικής αριστεράς φοβούνται την αλήθεια, όμως η αλήθεια θα βγει με κάθε τρόπο, μεγαλύτερη και ισχυρότερη από ποτέ», συμπλήρωσε ο Τραμπ, αναφερόμενος στις αβάσιμες κατηγορίες, σύμφωνα με τις οποίες εκλογική νοθεία σημειώθηκε στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2020.

«Ο λαός αυτής της χώρας δεν θα το αφήσει αυτό να γίνει. Αυτοί οι όμιλοι των μέσων κοινωνικής δικτύωσης πρέπει να πληρώσουν ένα πολιτικό τίμημα και δεν πρέπει ποτέ πια να τους επιτρέπεται να καταστρέφουν και να αποδεκατίζουν την εκλογική διαδικασία μας», συνέχισε ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

Στην ίδια γραμμή, Ρεπουμπλικανοί στο Κογκρέσο αντέδρασαν απειλώντας να προσφύγουν κατά των κολοσσών της τεχνολογίας, εάν ανακτήσουν ξανά την πλειοψηφία στο Κογκρέσο, στις επόμενες βουλευτικές εκλογές του Νοεμβρίου του 2022.

Αν το Facebook «μπορεί να απαγορεύσει τον πρόεδρο Τραμπ, θα μπορούσαν να ακολουθήσουν όλες οι συντηρητικές φωνές», έγραψε σε tweet ο επικεφαλής της μειοψηφίας των Ρεπουμπλικανών στη Βουλή των Αντιπροσώπων Κέβιν Μακάρθι.

«Μια Ρεπουμπλικανική πλειοψηφία στη Βουλή θα περιόριζε την εξουσία των τεχνολογικών κολοσσών στον λόγο μας», υποσχέθηκε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP, Reuters    

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία, Πορτογαλία: «Περιορίστε τις μετακινήσεις», λέει ο δήμαρχος Μαδρίτης

Ο δήμαρχος Μαδρίτης λέει ότι λόγω του μπλακ άουτ εκτός από τα φανάρια που είναι εκτός λειτουργίας, χρειάστηκε να κλείσουν και οι σήραγγες ορισμένων αυτοκινητοδρόμων
LIFO NEWSROOM
Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Διεθνή / Το Βατικανό έκλεισε την Καπέλα Σιξτίνα εν όψει του κονκλαβίου για την εκλογή νέου Πάπα

Η Καπέλα Σιξτίνα, που πήρε το όνομά της από τον Πάπα Σίξτο Δ΄, κατασκευάστηκε τον 15ο αιώνα και φιλοξενεί τα έργα του Μιχαήλ Άγγελου, ο οποίος ζωγράφισε την οροφή με σκηνές από τη Γένεση και αργότερα τη «Τελική Κρίση» στον τοίχο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM