Νετανιάχου: «Η Χαμάς θέλει να μας δολοφονήσει όλους»

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Νετανιάχου Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Σκληρή απάντηση στη Χαμάς έστειλε πριν από λίγη ώρα με αφορμή τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς ο Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Με διάγγελμα προς το ισραηλινό έθνος για τον πόλεμο Ισράηλ-Χαμάς, ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου υποσχέθηκε να χρησιμοποιήσει «όλη τη δύναμη» των ισραηλινών δυνάμεων (IDF) για να καταστρέψει όσες δυνατότητες έχει η Χαμάς. Αποκαλώντας τα σημερινά γεγονότα κάτι που «δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στο Ισραήλ», δεσμεύτηκε να διασφαλίσει ότι «δεν θα ξανασυμβεί ποτέ».

Είπε ακόμη ότι η Χαμάς ξεκίνησε έναν «σκληρό και διαβολικό πόλεμο, με στόχο αθώους πολίτες, νέους και ηλικιωμένους». «Θα νικήσουμε, αλλά το τίμημα θα είναι βαρύ», υποστήριξε. «Η Χαμάς θέλει να μας δολοφονήσει όλους», ανέφερε ο Νετανιάχου, «σφαγιάζοντας το λαό μας».

«Αυτό που συνέβη σήμερα δεν έχει ξανασυμβεί ποτέ στο Ισραήλ και θα διασφαλίσω ότι δεν θα ξανασυμβεί ποτέ. Οι IDF θα χρησιμοποιήσουν αμέσως όλη τους τη δύναμη για να καταστρέψουν τις δυνατότητες της Χαμάς», τόνισε και αυτή για αυτή τη «μαύρη μέρα» θα υπάρξει «εκδίκηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο το Ισραήλ θα βάλει στο στόχαστρο τη Χαμάς παντού μετατρέποντας τα μέρη που «κρύβεται και δρα» σε πόλεις της καταστροφής. Κάλεσε δε τους κατοίκους της Γάζας να «φύγουν τώρα γιατί θα επιχειρήσουμε παντού με πλήρη ισχύ».

Ο Νετανιάχου είπε ακόμα ότι ο στρατός «εκκαθαρίζει αυτή τη στιγμή τους τρομοκράτες της Χαμάς από παντού όπου διείσδυσαν, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι, επαναφέροντας τον έλεγχο στα χέρια μας».

Έστειλε αγάπη και συλλυπητήρια σε όλες τις οικογένειες που πενθούν και έχασαν τους αγαπημένους τους «που δολοφονήθηκαν βάναυσα εν ψυχρώ». Δήλωσε επίσης πως προσεύχεται για την ανάρρωση των τραυματιών. Προειδοποίησε εκ νέου τη Χαμάς ότι το Ισραήλ θα την καταστήσει υπεύθυνη για τους ομήρους που πήρε. «Το Ισραήλ θα εκδικηθεί όποιον πάθει κάτι», είπε, «έστω και μια τρίχα στο κεφάλι του».

Πρόσθεσε πως το Ισραήλ στέκεται αλληλέγγυο στους κατοίκους του νότου, οι οποίοι πολέμησαν γενναία. Επαίνεσε τις δυνάμεις ασφαλείας, χαρακτηρίζοντάς τες ως τους «τελευταίους στη μακρά ιστορία των ηρώων πολέμου του Ισραήλ». «Πολεμάτε τώρα για τα σπίτια όλων μας, για το μέλλον όλων μας», είπε χαρακτηριστικά. «Είμαστε όλοι μαζί σας, όλοι σας αγαπάμε, όλοι σας χαιρετάμε».

Πόλεμος Ισραήλ-Χαμάς: Ο Νετανιάχου εξασφάλισε διεθνή υποστήριξη για «ελευθερία δράσης» 

Ανέφερε επιπροσθέτως ότι μίλησε με τον Αμερικανό πρόεδρο Μπάιντεν και άλλους παγκόσμιους ηγέτες από τη Γαλλία, τη Βρετανία και όχι μόνο, ευχαρίστησε τον Μπάιντεν για την «αμέριστη υποστήριξή του» και λέει ότι ανέφερε ότι εξασφάλισε διεθνή υποστήριξη για την «ελευθερία δράσης» του Ισραήλ.

Νωρίτερα ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου κάλεσε τους ηγέτες κομμάτων της αντιπολίτευσης, τον Γιαΐρ Λαπίντ και τον Μπένι Γκαντς να συμμετάσχουν σε μια κυβέρνηση εθνικής ενότητας. 

 

Με πληροφορίες από Times of Israel 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μόσχα: Νεκρός υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός

Διεθνή / Έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου στη Μόσχα: Ποιος υψηλόβαθμος Ρώσος στρατιωτικός σκοτώθηκε

Το ρωσικό μέσο ενημέρωσης Baza, το οποίο διαθέτει πηγές στις υπηρεσίες επιβολής του νόμου της Ρωσίας, ανέφερε ότι μια βόμβα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο είχε πυροδοτηθεί εξ αποστάσεως
LIFO NEWSROOM
Πέδρο Πασκάλ: «Loser» - Η απάντηση στη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για την αντίδραση της στην απόφαση για τα τρανς άτομα

Διεθνή / Πέδρο Πασκάλ: «Loser» - Η απάντηση στη Τζ. Κ. Ρόουλινγκ για την αντίδραση της στην απόφαση για τα τρανς άτομα

«Το λατρεύω όταν ένα σχέδιο πετυχαίνει» είχε αναφέρει η γνωστή για τις τρανσφοβικές απόψεις της συγγραφέας, στο άκουσμα της απόφασης του Ανώτατου Δικαστηρίου της Βρετανίας για τις τρανς γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Διαμάχη ιστορικών για το πόσα ανδρικά μόρια διακρίνονται στην Ταπισερί της Μπαγιέ

Διεθνή / Ταπισερί της Μπαγιέ: Πόσα ανδρικά μόρια διακρίνονται στο τεράστιο μεσαιωνικό κέντημα;

Δύο μελετητές του περίφημου έργου, βρίσκονται σε διαμάχη για συγκεκριμένο σημείο της Ταπισερί και το αν το κρεμαστό σχήμα που διακρίνεται απεικονίζει μαχαίρι ή αποτελεί τον 94ο φαλλό του κεντήματος
LIFO NEWSROOM
Νέο «ουδέτερο ως προς το φύλο» τεστ φυσικής κατάστασης στον Αμερικανικό Στρατό για μάχιμες θέσεις – Ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες

Διεθνή / Αμερικανικός στρατός: Νέο «ουδέτερο ως προς το φύλο» τεστ φυσικής κατάστασης – Ίδια κριτήρια για άνδρες και γυναίκες

Οι γυναίκες στρατιώτες που υπηρετούν σε μάχιμες θέσεις πρέπει να πληρούν τα ίδια σωματικά πρότυπα με τους άνδρες συναδέλφους τους σε αγωνίσματα όπως το τρέξιμο δύο μιλίων και η άρση βαρών
LIFO NEWSROOM
Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Διεθνή / Δασμοί Τραμπ: Η Apple μεταφέρει την συναρμολόγηση των iPhone στην Ινδία από την Κίνα

Σύμφωνα με πληροφορίες των Financial Times η κίνηση αυτή αποτελεί συνέχεια της στρατηγικής της Apple να διαφοροποιήσει την εφοδιαστική της αλυσίδα, αλλά πλέον γίνεται πιο γρήγορα και πιο εκτεταμένα
LIFO NEWSROOM
Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Διεθνή / Προειδοποίηση Πακιστάν για «ολοκληρωτικό πόλεμο» με την Ινδία λόγω Κασμίρ

Κλιμακώνονται οι εντάσεις μετά την επίθεση με 26 νεκρούς τουρίστες - Ο υπουργός Άμυνας του Πακιστάν αρνείται κάθε εμπλοκή στη σφαγή – Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικής σύρραξης
LIFO NEWSROOM