Ο «άτυπος» διάλογος Χριστοδουλίδη - Τσαβούσογλου στην έδρα του ΟΗΕ

Ο «άτυπος» διάλογος Χριστοδουλίδη - Τσαβούσογλου στην έδρα του ΟΗΕ Facebook Twitter
0

Ένα δημόσιο, άτυπο διάλογο είχαν στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, οι υπουργοί Εξωτερικών της Κύπρου και της Τουρκίας, Νίκος Χριστοδουλίδης και Μεβλούτ Τσαβούσογλου.


Ειδικότερα, οι δημοσιογράφοι που περίμεναν στο χώρο που διεξάγονται στη διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ οι διμερείς συναντήσεις των διαφόρων χωρών, για να καλύψουν την συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κύπρου, Νίκου Δένδια και Νίκο Χριστοδουλίδη, κατέγραψαν διάλογο, μεταξύ του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και του Νίκου Χριστοδουλίδη.

Ο κ. Τσαβούσογλου – που περίμενε την ώρα για τη διμερή συνάντηση με τον Ινδό ομόλογό του – συνομιλούσε με Έλληνα ανταποκριτή, όταν έφτασε ο Νίκος Χριστοδουλίδης. Οι δύο Υπουργοί χαιρετήθηκαν εγκάρδια. «Θα συμφωνήσετε στους όρους αναφοράς; Γιατί χρειάζεται πριν, η άτυπη πολυμερής;», ρώτησε ο κ. Χροστοδουλίδης. «Πρώτα χρειάζεται να συμφωνήσουμε το τι θα διαπραγματευθούμε», απάντησε ο κ. Τσαβούσογλου. Ο κ. Χριστοδουλίδης του είπε πως «γνωρίζουμε τι θα διαπραγματευθούμε».

Όταν ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου ξαναρώτησε ποια θα είναι η λύση, ισχυριζόμενος ότι πέρυσι ο Πρόεδρος Αναστασιάδης στη συνάντηση που είχε μαζί του, παρουσία του κ. Χριστοδουλίδη, «μίλησε για συνομοσπονδία», ο Κύπριος ΥΠΕΞ του είπε ότι θα διαπραγματευθούν διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία. «Ξέχνα τα δύο κράτη και τη συνομοσπονδία», πρόσθεσε. «Υπάρχει διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία... Ας σφίξουμε τα χέρια και να συμφωνήσουμε να εργαστούμε γι' αυτό. Συμφωνείς; Είστε έτοιμοι;», ανέφερε, τείνοντας το χέρι στον Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ δεν ανταπέδωσε τη χειραψία λέγοντας στον Κύπριο ομόλογό του πως η χώρα του έχει υποστηρίξει στο παρελθόν όλες τις προσπάθειες, συμπεριλαμβανομένου του σχεδίου Ανάν και του Κραν Μοντανά.

 

 Με πληροφορίες από Cyprustimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Κορυφαία πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Διεθνή / Κορυφαία αμερικανικά πανεπιστήμια δημιουργούν «ιδιωτική συλλογικότητα» για να αντισταθούν στην κυβέρνηση Τραμπ

Ξεχωριστά από τη δημόσια διαφωνία, μια ομάδα ηγετικών πανεπιστημίων σχεδιάζει στρατηγικά στο παρασκήνιο την αντίδρασή της στον Λευκό Οίκο, αποκαλύπτει η Wall Street Journal
LIFO NEWSROOM
Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Διεθνή / Λίβανος: Οι Ισραηλινοί χτύπησαν συνοικία στη Βηρυτό - «Σταματήστε τους», λέει στις ΗΠΑ ο Αούν

Πλήγμα έθεσε στο στόχαστρο κτήριο στον νότιο τομέα της λιβανικής πρωτεύουσας λίγο μετά την εντολή του ισραηλινού στρατού στους κατοίκους να εκκενώσουν την περιοχή
LIFO NEWSROOM