Ο Balenciaga διακόπτει τη συνεργασία με τον Κάνιε Γουέστ -«Δεν έχουμε πλέον καμία σχέση»

Ο Balenciaga διακόπτει τη συνεργασία με τον Κάνιε Γουέστ -«Δεν έχουμε πλέον καμία σχέση» Facebook Twitter
0

Οι τελευταίες δηλώσεις του Κάνιε Γουέστ φαίνεται να ξεχείλισαν το ποτήρι, με αποτέλεσμα ο οίκος Balenciaga να σταματά τη συνεργασία μαζί του.

H εταιρεία Kering, που βρίσκεται πίσω από τον οίκο, αρχικά παρέμεινε σιωπηλή, δίχως να σχολιάσει το T-shirt «White Lives Matter» που προκάλεσε αντιδράσεις από προσωπικότητες της μόδας, όπως και οι αντισημιτικές δηλώσεις που τον οδήγησαν σε αναστολή των λογαριασμών του σε Instagram και Twitter. 

Ωστόσο, η «σιωπή» δεν κράτησε πολύ, καθώς η εταιρεία αποφάσισε να διακόψει τις όποιες σχέσεις με τον Κάνιε Γουέστ. «Η Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ούτε με σχέδια για μελλοντικά project που σχετίζονται με αυτόν τον καλλιτέχνη», ανέφερε η εταιρεία σε ανακοίνωσή της, όπως μετέδωσε το BoF.

Πάντως, ο οίκος Balenciaga δεν είναι ο πρώτος που διακόπτει τη συνεργασία του με τον Κάνιε Γουέστ. Τον Σεπτέμβριο η Gap διέκοψε τους δεσμούς της, ενώ η Adidas με την οποία ο καλλιτέχνης είχε μια πολυετή επικερδή συνεργασία, ανέφερε ότι η σχέση τους βρίσκεται υπό αναθεώρηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κάνιε Γουέστ εμφανίστηκε αμετανόητος για τα σχόλιά του κατά των Εβραίων όσο κι αν τον πίεσε ο Πιρς Μόργκαν, κατά τη διάρκεια συνέντευξης. Σε επανειλημμένα ερωτήματα για το αν έχει μετανιώσει, ο ίδιος επέμεινε νa απαντά «όχι, σε καμία περίπτωση».

Ακόμα και όταν ο παρουσιαστής του είπε ότι τα ρατσιστικά σχόλια είναι ρατσιστικά είτε έχουν ως αποδέκτες Εβραίους, είτε Μαύρους, - τους δικούς του ανθρώπους, όπως είπε χαρακτηριστικά- είτε οποιαδήποτε άλλη ομάδα ανθρώπων, ο Κάνιε επέμεινε να είναι κατηγορηματικός.

«Ναι γνωρίζω ότι είναι ρατσιστικό το σχόλιο. Γι' αυτό το έκανα. Πολεμώ τη φωτιά με τη φωτιά» είπε μεταξύ άλλων, αναφερόμενος σε σχόλιό του ότι πρέπει να πεθάνουν οι Εβραίοι.

Με πληροφορίες BoF

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Διεθνή / Γάζα: Ο Αμπάς ζητά από την Χαμάς να απελευθερώσει τους ομήρους και να παραδώσει τα όπλα

Σε ομιλία του που μεταδόθηκε τηλεοπτικά ο Αμπάς ζήτησε επίσης από τη Χαμάς να παραχωρήσει την ευθύνη για τη Λωρίδα της Γάζας, να παραδώσει τα όπλα της στην Παλαιστινιακή Αρχή και να μετατραπεί σε πολιτικό κόμμα
LIFO NEWSROOM
Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Διεθνή / Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ: «Η ζάχαρη είναι δηλητήριο» – Νέα επίθεση στη βιομηχανία τροφίμων

Ο Υπουργός Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ κλιμακώνει τη μάχη του κατά της επεξεργασμένης διατροφής, χαρακτηρίζοντας τη ζάχαρη «δηλητήριο» και ανακοινώνοντας συμφωνία για την αφαίρεση συνθετικών χρωστικών έως το 2026
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Ίσως με κλεμμένη τεχνολογία

Διεθνή / Ουκρανία: Κινέζοι εργάζονται σε ρωσικό εργοστάσιο drones – Πιθανόν με κλεμμένη τεχνολογία

Η Ουκρανία καλεί τον Κινέζο πρέσβη μετά από κατηγορίες ότι Κινέζοι πολίτες εργάζονται στη ρωσική βιομηχανία drones με πιθανώς κλεμμένη τεχνολογία - Ο Ζελένσκι απαιτεί εξηγήσεις από το Πεκίνο
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Οι υγειονομικές αρχές δεν θα είναι σε θέση να αποκαλύψουν τα αίτια του αυτισμού τον Σεπτέμβριο

Διεθνή / Οι ΗΠΑ δεν θα αποκαλύψουν τελικά τον Σεπτέμβριο τα αίτια της «επιδημίας αυτισμού»

Η απάντηση στη δήλωση του υπουργού Υγείας Ρόμπερτ Κένεντι Τζούνιορ, που θέλει τα αποτελέσματα της έρευνας για τα αιτία της «επιδημίας του αυτισμού» τον συγκεκριμένο μήνα
LIFO NEWSROOM