Ο Ερντογάν υπέγραψε το αίτημα για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ

Ο Ερντογάν υπέγραψε το αίτημα για ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ Facebook Twitter
Φωτ.: Sooc
0

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υπέγραψε και υπέβαλε σήμερα στο κοινοβούλιο για επικύρωση, το αίτημα για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε η τουρκική προεδρία.

Ωστόσο, η τουρκική προεδρία δεν έδωσε περαιτέρω λεπτομέρειες για την την επικύρωση από πλευράς Ερντογάν της σουηδικής υποψηφιότητας για ένταξη στο ΝΑΤΟ.

Σε ανάρτησή της η τουρκική προεδρία ανέφερε ότι «Το Πρωτόκολλο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ υπογράφηκε από τον Πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις 23 Οκτωβρίου 2023 και δόθηκε προς έγκριση στη Μεγάλη Εθνοσυνέλευση της Τουρκίας».

Πριν από λίγες ημέρες ο γγ του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ διαβεβαίωσε ότι η Τουρκία είχε επιβεβαιώσει στο NATO πως θα επικυρώσει την ένταξη της Σουηδίας.

«Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας (Γιασάρ Γκιουλέρ) επιβεβαίωσε πως η Τουρκία παραμένει δεσμευμένη στην τήρηση της συμφωνίας που κλείστηκε στο Βίλνιους για την οριστικοποίηση της εισόδου της Σουηδίας» στη στρατιωτική συμμαχία, είπε ο  Γενς Στόλτενμπεργκ στον Τύπο. Συμπλήρωσε πως «αναμένω τώρα η τουρκική κυβέρνηση να καταθέσει το πρωτόκολλο εισόδου στο κοινοβούλιο και να συνεργαστεί μαζί του για να εγγυηθεί την ταχεία επικύρωσή του».

 Με πληροφορίες του Reuters

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM