Ο Γιούνκερ και ο Σουλτς πιέζουν την Μέι να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες για το Brexit

Ο Γιούνκερ και ο Σουλτς πιέζουν την Μέι να ξεκινήσει άμεσα συνομιλίες για το Brexit Facebook Twitter
0

Πρώτα να προσαρμοστεί ή να πιεστεί να δράσει άμεσα; Οι ευχές υψηλόβαθμων πολιτικών προς την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας είναι διφορούμενες, γράφει η γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung.

 

Ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ θέλει να μιλήσει άμεσα με την Τερέζα Μέι για τις συνέπειες του Brexit. Στη συγχαρητήρια επιστολή του της έγραψε: "Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία δημιούργησε μια νέα κατάσταση την οποία πρέπει σύντομα να αντιμετωπίσουν το Ηνωμένο Βασίλειο και η Ευρωπαϊκή Ένωση". Ο Γιούνκερ πρόσθεσε επίσης ότι θα χαρεί να ακούσει τις απόψεις της επί του θέματος και ελπίζει σε μια συνάντησή τους στο εγγύς μέλλον.

 

Η καγκελάριος Μέρκελ θα χαρεί επίσης να συνεργαστεί με την νέα πρωθυπουργό της Βρετανίας και θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί της, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Ζάιμπερ. Στο ερώτημα ποιες προσδοκίες έχει η καγκελάριος από τις διαπραγματεύσεις με την Μέι, ο εκπροσωπος απάντησε: "Θέλουμε τώρα να αφήσουμε τη βρετανική πλευρά να πάρει τις αποφάσεις της. Δεν υπάρχουν νέες προσδοκίες. Όλες έχουν εκφραστεί".

 

Και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ντόναλντ Τουσκ δήλωσε ότι θα χαιρόταν "οι σχέσεις συνεργασίας να είναι επιτυχείς". Πρόσθεσε δε στην επιστολή του ότι θα χαιρόταν να υποδεχτεί την Μέι στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, δηλαδή στον κύκλο των ηγετών της ΕΕ.

 

Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σούλτς συνέδεσε τις ευχές του με το αίτημα για σύντομο ξεκαθάρισμα του θέματος της αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ. "Το θέμα της ηγεσίας λύθηκε, τώρα αναμένω ότι θα εργασθούμε γοργά ώστε να υπάρξει βεβαιότητα".

 

 

 Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εταιρεία κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Διεθνή / Κολοσσός κατασκοπευτικού λογισμικού αποκλείει την Ιταλία μετά τη στοχοποίηση δημοσιογράφων που επικρίνουν τη Μελόνι

Η Paragon πρώτα απαίτησε από την Ιταλία να απαντήσει στους ισχυρισμούς για εκστρατεία παρακολουθήσεων και στη συνέχεια διέκοψε το συμβόλαιο - Έχουν στοχοποιηθεί και Έλληνες
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ
Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι... θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Διεθνή / Ανασκευάζει το «σχέδιο Γάζα» ο Τραμπ: «Οι Παλαιστίνιοι θα επανεγκατασταθούν σε μοντέρνα σπίτια»

Με δηλώσεις του μέσω Truth Social, ο Ντόναλντ Τραμπ αναφέρει πως οι Παλαιστίνιοι που θα εκδιωχθούν από τη Γάζα ώστε να ανοικοδομηθεί από τις ΗΠΑ, θα επιστρέψουν «σε καινούρια σπίτια»
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ ακυρώνει 4 δισ. δολάρια σε δεσμεύσεις προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα

Σε επιστολή του προς τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Μάρκο Ρούμπιο, ανέφερε: «Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών αποσύρει κάθε εκκρεμή δέσμευση προς το Πράσινο Ταμείο για το Κλίμα»
LIFO NEWSROOM