Ο Ισημερινός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναδάσωσης

Ο Ισημερινός έσπασε το παγκόσμιο ρεκόρ αναδάσωσης Facebook Twitter
1

Ο Ισημερινός έσπασε χθες Σάββατο το παγκόσμιο ρεκόρ όσον αφορά την αναδάσωση, καθώς δεκάδες χιλιάδες πολίτες φύτεψαν 647.250 δένδρα 200 και πλέον διαφορετικών ειδών μέσα σε μόνο μία ημέρα στο σύνολο της επικράτειας, όπως ανακοίνωσε ο πρόεδρος της λατινοαμερικάνικης χώρας Ραφαέλ Κορέα.


"Μόλις πληροφορήθηκα ότι σπάσαμε το ρεκόρ Γκίνες για την αναδάσωση", είπε ο Ραφαέλ Κορέα στο εβδομαδιαίο διάγγελμά του προς τους πολίτες.

Η υπουργός Περιβάλλοντος του Ισημερινού Λορένα Τάπια ανέφερε σε μήνυμά της μέσω Twitter ότι 44.883 άνθρωποι κινητοποιήθηκαν για τη δενδροφύτευση αυτή σε μια έκταση συνολικά 20 τετραγωνικών χιλιομέτρων.


Μια ομάδα που συνεργάζεται με το βιβλίο Γκίνες ενημερώθηκε για την εξέλιξη στην Κατεκίγια, μια πόλη σε μικρή απόσταση από την πρωτεύουσα Κίτο. Το προηγούμενο ρεκόρ είχε καταγραφεί την περασμένη χρονιά στις Φιλιππίνες, σύμφωνα με το βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ αφού πρώην σύμβουλος του Τραμπ εμφανίστηκε να κάνει «ναζιστική χειρονομία»

Διεθνή / Ο Μπαρντελά ακύρωσε ομιλία του στις ΗΠΑ μετά τη «ναζιστική χειρονομία» του πρώην σύμβουλου του Τραμπ, Στιβ Μπάνον

O Γάλλος ακροδεξιός ηγέτης ήταν προγραμματισμένο να μιλήσει σε συνέδριο συντηρητικών, προτού ακυρώσει την εμφάνισή του λόγω της χειρονομίας του Στιβ Μπάνον
LIFO NEWSROOM