Ο Κουρτς βρήκε δουλειά με απολαβές 500.000 ευρώ τον χρόνο

Ο Κουρτς βρήκε δουλειά με απολαβές 500.000 ευρώ τον χρόνο Facebook Twitter
0

Πριν λίγο καιρό, αυστριακά δημοσιεύματα αποκάλυπταν ότι ο πρώην καγκελάριος της χώρας, Σεμπάστιαν Κουρτς, βρήκε δουλειά στις ΗΠΑ.

Ο Κουρτς παραιτήθηκε από την καγκελαρία καθώς εμπλέκεται σε σκάνδαλο διαφθοράς για στημένες δημοσκοπήσεις, και φαίνεται ότι βρήκε δουλειά στην άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Οι πρώτες πληροφορίες ανέφεραν ότι είχε προσληφθεί από την Palantir, μία από τις μεγαλύτερες και πιο μυστικοπαθείς εταιρείες διαχείρισης δεδομένων στον πλανήτη. Ωστόσο, στη συνέχεια, γνωστοποιήθηκε ότι αυτό δεν είναι εφικτό, επειδή η Palantir είναι εισηγμένη στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης και δεσμεύεται από κανόνες που της απαγορεύουν την πρόσληψη υποδίκων. 

Αυστριακά δημοσιεύματα σημειώνουν ότι ο εργοδότης του Κουρτς είναι ο ιδρυτής της Palantir, o Γερμανοαμερικανός δισεκατομμυριούχος και διαχειριστής επενδυτικών κεφαλαίων, Πέτερ Τιλ. Ωστόσο, από το περιβάλλον του Κουρτς διαψεύδεται ότι ο πρώην καγκελάριος έχει αποδεχτεί τη δουλειά.

Πάντως, εάν η πληροφορία ισχύει, τα οικονομικά του Κουρτς θα είναι πολύ καλύτερα από πριν. Ένας Αυστριακός καγκελάριος κερδίζει 22.283 ευρώ ακαθάριστα το μήνα - δηλαδή 312.000 ευρώ το χρόνο. Συμπεριλαμβανομένων των μπόνους, ο Κουρτς θα εισπράττει περισσότερα από 500.000 ευρώ ετησίως στο μέλλον, εκτιμούν γνώστες του κλάδου. Αυτό θα ήταν σχεδόν 190.000 ευρώ περισσότερα ακαθάριστα από ό,τι είχε ως καγκελάριος.

Με πληροφορίες oe24.at

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM