Ο Μεντβέντεφ επικαλέστηκε τον Στάλιν, για να ζητήσει αύξηση της παραγωγής όπλων στη Ρωσία

Ντμίτρι Μεντβέντεφ Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ διάβασε σε στελέχη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας ένα απειλητικό τηλεγράφημα του Ιωσήφ Στάλιν, προκειμένου να τονίσει την ανάγκη για αύξηση της παραγωγής όπλων. 

«Εάν σε λίγες ημέρες αποδειχθεί ότι παραβήκατε το καθήκον σας προς την πατρίδα, θα σας συντρίψω ως εγκληματίες», ανέφερε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, διαβάζοντας το τηλεγράφημα που είχε στείλει ο Στάλιν στους επικεφαλής της στρατιωτικής βιομηχανίας το 1941, απαιτώντας περισσότερα πυρομαχικά για τα σοβιετικά τανκ. 

«Είναι απαράδεκτο τα στρατεύματά μας να υποφέρουν στο μέτωπο λόγω της έλλειψης αρμάτων μάχης, ενώ εσείς εδώ πίσω τεμπελιάζετε», ανέφερε ακόμη μεταξύ άλλων το εν λόγω τηλεγράφημα, το οποίο διάβασε ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας και νυν αντιπρόεδρος του συμβουλίου ασφαλείας της χώρας. 

«Σύντροφοι, θέλω να θυμηθείτε τα λόγια του αρχιστράτηγου», είπε ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ στα στελέχη της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας. 

Μόσχα: Εχθρική ενέργεια της Σλοβακίας η αποστολή μαχητικών στην Ουκρανία 

Στο μεταξύ, η Ρωσία κατηγόρησε τη Σλοβακία για αθέτηση σύμβασης, αναφορικά με τα σοβιετικής κατασκευής μαχητικά αεροσκάφη MiG-29 που έστειλε στην Ουκρανία. 

Η Σλοβακία δεσμευόταν από συνθήκη του 1997 να μην παραδώσει MiG-29 σε άλλη χώρα δίχως τη συγκατάθεση του Κρεμλίνου, ανέφερε η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Στρατιωτικής-Τεχνικής Συνεργασίας της Ρωσίας, η οποία είναι αρμόδια για τις συμφωνίες εξοπλιστικών προγραμμάτων με άλλα κράτη. 

Η Μόσχα έκανε λόγο για μια εχθρική ενέργεια, η οποία παραβιάζει τις διεθνείς υποχρεώσεις της Σλοβακίας που απορρέουν από τη σύμβαση. Την Πέμπτη η Σλοβακία παρέδωσε τέσσερα MiG-29 στην Ουκρανία, ενώ τις επόμενες εβδομάδες θα στείλει άλλα εννέα μαχητικά αεροσκάφη. 

Τρία από τα συνολικά 13 MiG-29 της Σλοβακίας δεν είναι σε κατάσταση επιχειρησιακής ετοιμότητας και θα χρησιμοποιηθούν για ανταλλακτικά, αναφέρει το Γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων. Η Σοβιετική Ένωση είχε παραδώσει στην Τσεχοσλοβακία τα περισσότερα από τα μαχητικά αεροσκάφη αυτού του τύπου, στα τέλη της δεκαετίας του ‘80. Μετά τη διάλυση της χώρας, η Τσεχία και η Σλοβακία τα μοιράστηκαν, ενώ η δεύτερη προμηθεύτηκε κι άλαλ από τη Ρωσία τη δεκαετία του 1990.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ dpa

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Παραπάνω από παρωδία»

Διεθνή / Κριτική για την «γυναικεία πτήση» της Blue Origin στο διάστημα: «Τι προσέφεραν, στην πραγματικότητα;»

Έιμι Σούμερ, Ολίβια Γουάιλντ, Ολίβια Μαν, Έμιλι Ραταϊκόφσκι μεταξύ των διασημοτήτων που αντέδρασαν - Ανελέητο τρολάρισμα και στο διαδίκτυο για το μήνυμα του πολυσυζητημένου διαστημικου ταξιδιού της Blue Origin
LIFO NEWSROOM
Ο εμπορικός πόλεμος του Τραμπ με την Κίνα θα μπορούσε να είναι καλός για την Ινδία

Διεθνή / Η Ινδία θα μπορούσε να κερδίσει από τον εμπορικό πόλεμο Τραμπ - Κίνας

Ενώ η Ινδία ονειρεύεται να γίνει ένα νέο εργοστάσιο για τον κόσμο, οι κατασκευαστές της αγωνίζονται να βρουν ειδικευμένους εργάτες, να εξασφαλίσουν εξαρτήματα και να ξεπεράσουν τη γραφειοκρατία.
LIFO NEWSROOM
Από το Νόνι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Διεθνή / Από το Νόβι Σαντ στο Στρασβούργο: Οι φοιτητές της Σερβίας σε μια ποδηλατική διαμαρτυρία 1.400 χιλιομέτρων

Οι μαζικές αντικυβερνητικές διαμαρτυρίες στη Σερβία μετά το Νόβι Σαντ έχουν εξελιχθεί στη μεγαλύτερη πρόκληση που καλείται να αντιμετωπίσει ο Αλεξάνταρ Βούτσιτς
LIFO NEWSROOM