Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει άκομψο χιούμορ για το δερμάτινο παντελόνι της Πρωθυπουργού

Ο Μπόρις Τζόνσον κάνει άκομψο χιούμορ για το δερμάτινο παντελόνι της Πρωθυπουργού Facebook Twitter
1

Άκομψο χιούμορ ενώπιον δεκάδων ξένων πρεσβευτών σε δεξίωση στο Λονδίνο χθες το βράδυ με "θύμα" την πρωθυπουργό της Βρετανίας έκανε ο υπουργός Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος σχολίασε ότι η Τερέζα Μέι είναι τόσο κοσμοπολίτισσα ώστε να φοράει δερμάτινο παντελόνι που μοιάζει με το γερμανικό "lederhosen" (Σ.τ.Μ: η γερμανική λέξη που αναφέρεται στα παραδοσιακά δερμάτινα σορτς με τις τιράντες που φορούν οι άνδρες σε περιοχές των Άλπεων όπως στη Βαυαρία).

 

Ο Τζόνσον, γνωστός στη Βρετανία αλλά κι εκτός της χώρας του για τον εκκεντρικό του τρόπο έκφρασης και τα ατημέλητα κατάξανθα μαλλιά του, είπε ότι το Λονδίνο δεν θα γυρίσει την πλάτη του στον κόσμο μετά το Brexit και χαρακτήρισε το Ηνωμένο Βασίλειο ως μία κοσμοπολίτικη χώρα-καταναλώτρια προϊόντων εισαγωγής.

 

"Σε αυτή τη χώρα είμαστε αχόρταγοι με τις εισαγωγές. Αγοράζουμε τεράστιες ποσότητες προϊόντων, κυρίως φυσικά από τους φίλους μας στην ΕΕ, και φυσικά θα συνεχίσουμε να το κάνουμε όταν υπογράψουμε αυτή τη φοβερή συμφωνία ελευθέρου εμπορίου", είπε απευθυνόμενους στους πρεσβευτές.

 

Ο Τζόνσον αστειεύτηκε λέγοντας ότι η Βρετανία κατάφερε να εξαγάγει στις ΗΠΑ ακόμη και τον υπέρμαχο του Brexit, τον Νάιτζελ Φάρατζ, ο οποίος διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον εκλεγμένο πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

 

"Καταφέραμε να εξαγάγουμε τον Νάιτζελ Φάρατζ στην Αμερική", σχολίασε και συνέχισε αστειευόμενος με την απόφαση της Μέι να φωτογραφηθεί φορώντας ένα μοντέρνο, μακρύ δερμάτινο παντελόνι, το οποίο σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κόστιζε 1.260 δολάρια (περίπου 1.186 ευρώ).

 

"Είμαστε τόσο κοσμοπολίτες που πίνουμε πιο πολλή σαμπάνια, πιο πολύ προσέκο, αγοράζουμε περισσότερα γερμανικά αυτοκίνητα από οποιονδήποτε άλλον και η υπέροχη πρωθυπουργός μας ουσιαστικά φοράει lederhosen".

 

Ο Τζόνσον διέψευσε δημοσίευμα που ανέφερε ότι είχε πει ανεπίσημα σε κάποιους πρεσβευτές της ΕΕ ότι υποστήριζε την ελευθερία μετακίνησης προσώπων, ένα από τα θεμελιώδη δικαιώματα των πολιτών της ΕΕ που θεσπίστηκε με τη Συνθήκη του Μάαστριχτ το 1992.

 

Η Βρετανία θέλει τον έλεγχο της μεταναστευτικής κίνησης από χώρες της ΕΕ στο πλαίσιο του Brexit, παρότι οι ηγέτες του μπλοκ υποστηρίζουν ότι η χώρα δεν θα απολαμβάνει πλήρη πρόσβαση στις αγορές της ΕΕ αν προχωρήσει σε αυτή την κίνηση.

 

"Την τελευταία φορά που μίλησα σε τόσους πολλούς πρεσβευτές, φοβάμαι ότι προέκυψε μία μάλλον περίεργη καταγραφή των όσων είπα...ίσως τα μίντια παρεξήγησαν κάτι".

 

"Είμαι υπέρ της ελευθεροτυπίας, είμαι υπέρ της ελευθερίας του λόγου, είμαι υπέρ του δικαιώματος ψήφου για τις γυναίκες, είμαι υπέρ των δωρεάν ποτών που όλοι απολαμβάνετε απόψε το βράδυ, αλλά δεν είμαι απαραίτητα υπέρ της ελεύθερης μετακίνησης".

 

Αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Τζόνσον και η Μέι φάνηκε να εκπέμπουν σε διαφορετικό μήκος κύματος. Την περασμένη εβδομάδα, η πρωθυπουργός τον εγκάλεσε έπειτα από τη δημοσιοποίηση ενός βίντεο στο οποίο εμφανιζόταν να λέει ότι η Σαουδική Αραβία διεξάγει "πολέμους δι' αντιπροσώπων" στη Μέση Ανατολή.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ουγκάντα: Στη φυλακή TikTokers επειδή προσέβαλαν τον πρόεδρο της χώρας

Διεθνή / Ουγκάντα: Στη φυλακή TikTokers επειδή προσέβαλαν τον πρόεδρο της χώρας

Όπως υποστήριξε η εισαγγελία, οι τρεις άνδρες ανάρτησαν πληροφορίες στο TikTok με σκοπό να «γελοιοποιήσουν, να υποβαθμίσουν, να εξευτελίσουν και να προωθήσουν την εχθρότητα» εναντίον του προέδρου και της οικογένειας του
LIFO NEWSROOM