Ο Πάπας στέλνει νέο μήνυμα για το ταξίδι στη Λέσβο και ζητά να μην υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση

Ο Πάπας στέλνει νέο μήνυμα για το ταξίδι στη Λέσβο και ζητά να μην υπάρξει πολιτική εκμετάλλευση Facebook Twitter
0

«Όχι σε πολιτική εκμετάλλευση του ταξιδιού του στη Λέσβο» διεμήνυσε ο Παπάς Φραγκίσκος συνομιλώντας με δημοσιογράφους κατά την πτήση επιστροφής του στη Ρώμη.


«Δεν μπορεί να υπάρξει καμία πολιτική εκμετάλλευση» από τη στιγμή που τις συμφωνίες ανάμεσα σε ΕΕ και Τουρκία δεν τις γνώριζα καλά, τις είχα διαβάσει μόνον στον Τύπο, δήλωσε ο Πάπας κατά την πτήση προς την Αιώνια Πόλη, όπως αναφέρουν ιταλικά μέσα ενημέρωσης.


Ο Φραγκίσκος αποκάλυψε ότι αποδέχθηκε αμέσως με χαρά πρόταση συνεργάτη του να φιλοξενήσει κάποιους πρόσφυγες.

Υπογράμμισε, δε, ότι τηρήθηκαν όλες οι προβλεπόμενες διαδικασίες, έπειτα από συνεννόηση με τις ιταλικές και ελληνικές αρχές.
Ο Ποντίφικας αποσαφήνισε ότι δεν έκανε επιλογή μεταξύ χριστιανών και μουσουλμάνων, αλλά ότι οι τρεις αυτές οικογένειες είχαν πλήρη και έγκυρα έγγραφα. «Δεν πρόκειται για προνόμιο, είναι όλοι τέκνα του Θεού», τόνισε ο Φραγκίσκος.


Υπογράμμισε, τέλος, ότι πρέπει να υπάρξει μεγάλη ευθύνη σε ό,τι αφορά τη φιλοξενία, διότι «πρέπει να επιδείξουμε, ακριβώς, ευθύνη στο πώς θα καταφέρουμε να εντάξουμε τους ανθρώπους αυτούς».

ΑΠΕ/ ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM