Ο Παρθενώνας έμεινε γνωστός με «λάθος» όνομα, υποστηρίζει Ολλανδική έρευνα

Ο Παρθενώνας έμεινε γνωστός με «λάθος» όνομα, υποστηρίζει Ολλανδική έρευνα Facebook Twitter
Eurokinissi
1

Ο Παρθενώνας έμεινε γνωστός με «λάθος όνομα» για αιώνες, υποστηρίζει μια έρευνα Ολλανδού αρχαιολόγου.


Ειδικότερα, όπως υποστηρίζει η έρευνα του αρχαιολόγου Janric van Rookhuijzen από το πανεπιστήμιο της Ουτρέχτης, το εμβληματικότερο σύμβολο του ελληνικού πολιτισμού ενδέχεται να έμεινε γνωστό με «λάθος» όνομα στο πέρασμα των αιώνων.

  

Όπως ισχυρίζεται ο Ολλανδός αρχαιολόγος στην έρευνά του η οποία δημοσιεύτηκε στο American Journal of Archaelogy και στην ολλανδική έκδοση του National Geographic, ο Παρθενώνας έφερε διαφορετικό όνομα. Σύμφωνα με τον αρχαιολόγο οι αρχαίοι Έλληνες αποκαλούσαν τον συγκεκριμένο ναό «Εκατόμπεδο», δηλαδή ναός που έχει μήκος εκατό πόδων. Παρ' όλα αυτά, ο Ολλανδός αρχαιολόγος ισχυρίζεται πως ο «πραγματικός» Παρθενώνας ήταν ένας μικρότερος και πιο παλιός ναός της Ακρόπολης, ο οποίος βρισκόταν στο Ερεχθείο.

Σχετικά με το ναό που θεωρεί ως τον «πραγματικό» Παρθενώνα, ο Rookhuijzen υποστηρίζει ότι πήρε το όνομά του από τα αγάλματα των παρθένων, τις Καρυάτιδες του Ερεχθείου. «Είναι λογικό οι Έλληνες της αρχαίας εποχής να αποκαλούσαν τον ναό αυτό Παρθενώνα ή αλλιώς «οίκο των παρθένων», αναφέρει.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομαδική αγωγή εισαγγελέων κατά του διατάγματος Τραμπ για τον τερματισμό της ιθαγένειας εκ γενετής

Διεθνή / Ομαδική αγωγή εισαγγελέων κατά του διατάγματος Τραμπ για τον τερματισμό της ιθαγένειας εκ γενετής

«Η αφαίρεση της ιθαγένειας ξεφεύγει κατά πολύ από τα νομικά όρια της εξουσίας του Αμερικανού προέδρου» ισχυρίζονται οι γενικοί εισαγγελείς πολιτειών των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Υπήρξαν κατά χρονολογική σειρά τρεις διαφορετικοί ναοί που οικοδομήθηκαν στο ίδιο σημείο, δηλαδή στη νότια πλευρά του βράχου της Ακρόπολης, εκεί όπου βρίσκεται ο σημερινός Παρθενώνας: α) το Εκατόμπεδον (ουδέτερο γένος), δηλαδή ο αρχαϊκός Παρθενώναςβ) ο προ-Παρθενώνας που έμεινε ημιτελήςγ) ο περίκλειος Παρθενώνας που βλέπουμε σήμεραΟ Εκατόμπεδος (αρσενικό γένος) είναι ο σηκός του περίκλειου Παρθενώνα.Νομίζω πως έχουν απαντηθεί όλα αυτά τα ερωτήματα από τους εδώ αρχαιολόγους και την πολύχρονη μελέτη τους πάνω στο μνημείο και στη θεμελίωσή του.