Ο Πούτιν εκθειάζει τον ρωσικό στόλο: «Είναι ικανός να καταστρέψει οποιονδήποτε στόχο»

Ο Πούτιν εκθειάζει τον ρωσικό στόλο: «Είναι ικανός να καταστρέψει οποιονδήποτε στόχο» Facebook Twitter
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ / ΕΡΑ
0

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν διαβεβαίωσε σήμερα πως ο ρωσικός στόλος είναι ικανός να εντοπίσει και να καταστρέψει «οποιονδήποτε στόχο», με αφορμή μια μεγάλη ναυτική παρέλαση, στην οποία παρέστη στην Αγία Πετρούπολη.

«Σήμερα, ο ρωσικός στόλος έχει όλα όσα χρειάζονται για να υπερασπιστεί με αλάνθαστο τρόπο την πατρίδα και τα εθνικά συμφέροντά μας. Είμαστε ικανοί να εντοπίσουμε οποιονδήποτε εχθρικό στόχο κάτω από το νερό, στην επιφάνεια ή στον αέρα και του καταφέρουμε ένα θανατηφόρο πλήγμα, εφόσον καταστεί αναγκαίο», επισήμανε ο Πούτιν, σε μια ομιλία που μεταδόθηκε τηλεοπτικά.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η Ρωσία κέρδισε τη θέση της μεταξύ των «βασικών ναυτικών δυνάμεων παγκοσμίως» έχοντας αναπτύξει μια «ναυτική αεροπορία αποτελεσματική σε μικρές και μεγάλες αποστάσεις, αξιόπιστα παράκτια αμυντικά συστήματα και υπερηχητικά όπλα τελευταίας τεχνολογίας κι υψηλής ακρίβειας, που δεν έχουν ισοδύναμο στον κόσμο και που συνεχίζουν να βελτιώνονται συνεχώς και με επιτυχία».

Η ομιλία του Ρώσου προέδρου μεταδόθηκε στο περιθώριο της ετήσιας παρέλασης του ρωσικού στόλου στον ποταμό Νέβα στην Αγία Πετρούπολη, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της χώρας.

Με φόντο τις εντάσεις με τη Δύση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν σταματά να εξάρει τα τελευταία χρόνια τα νέα όπλα, σύμφωνα με τον ίδιο αήττητα, που έχει αποκτήσει η χώρα του.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Έχω τέσσερις ημέρες ζωής» ισχυρίζεται η γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση

Διεθνή / H γυναίκα που κατηγόρησε τον πρίγκιπα Άντριου για σεξουαλική κακοποίηση λέει ότι έχει λίγες ημέρες ζωής έπειτα από τροχαίο

Η γυναίκα επίσης υποστήριξε ότι είχε πέσει θύμα trafficking από τον δισεκατομμυριούχο Τζέφρι Έπσταϊν, ο οποίος ήταν φίλος του δούκα της Υόρκης
LIFO NEWSROOM
Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

Διεθνή / Adolescence: Η «Εφηβεία» του Netflix θα προβληθεί δωρεάν σε όλα τα γυμνάσια και λύκεια του Ηνωμένου Βασιλείου

«Αυτή είναι μια σημαντική πρωτοβουλία για να ενθαρρύνουμε όσο το δυνατόν περισσότερους μαθητές να δουν τη σειρά», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ
LIFO NEWSROOM