Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος της Fox και της News Corporation

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ παραιτείται από πρόεδρος της Fox και της News Corporation Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ο Ρούπερτ Μέρντοχ ανακοίνωσε ότι παραιτείται από πρόεδρος της Fox Corporation και της News Corporation.

«Σε ολόκληρη την επαγγελματική μου ζωή, ασχολούμαι καθημερινά με τις ειδήσεις και τις ιδέες, και αυτό δεν θα αλλάξει» έγραψε ο Ρούπερτ Μέρντοχ, σε ανακοίνωση προς τους υπαλλήλους. «Όμως, είναι η κατάλληλη στιγμή για μένα να αναλάβω διαφορετικούς ρόλους, γνωρίζοντας ότι έχουμε πραγματικά ταλαντούχες ομάδες» συμπλήρωσε. 

Ο γιος του, Λάχλαν Μέρντοχ, τον οποίο ο πατέρας του χαρακτήρισε «παθιασμένο ηγέτη με αρχές», θα αναλάβει την προεδρία και των δύο εταιρειών.

Ο 92χρονος μεγιστάνας των μέσων μαζικής ενημέρωσης, ο οποίος μπήκε στον χώρο των εφημερίδων τη δεκαετία του 1950, έγινε σημαντικό στέλεχος του Χόλιγουντ το 1985, όταν αγόρασε την Twentieth Century Fox από τον ιδιοκτήτη πετρελαϊκής Μάρβιν Ντέιβις, έναντι 600 εκατομμυρίων δολαρίων. Την επόμενη χρονιά, μπήκε και στον χώρο της τηλεόρασης, αγοράζοντας διάφορους σταθμούς και δημιουργώντας τη Fox Broadcasting.

Το Fox News παρουσιάστηκε το 1996, ως ανταγωνιστής του CNN. Τελικά, έγινε το νούμερο ένα καλωδιακό ειδησεογραφικό κανάλι στις ΗΠΑ και ένα προπύργιο για το ρεπουμπλικανικό κόμμα.

Χαρακτηριστική ήταν η στήριξη που παρείχε το δίκτυο στην προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ, ωστόσο μετά την ήττα στους στις εκλογές του 2020, ο Μέρντοχ φαίνεται να εκφράζει αισθήματα μίσους για τον πρώην ένοικο του Λευκού Οίκου, ευχόμενος ακόμα και τον θάνατό του. Νέο βιβλίο για τον μεγιστάνα αποκαλύπτει πως συχνά αναρωτιέται πως είναι δυνατόν να είναι ακόμη ζωντανός ο Τραμπ. 

Με πληροφορίες από CNN

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Διεθνή / Επιχείρηση «Σιδηρούν Τείχος»: Η Δυτική Όχθη «μετατρέπεται σε μίνι-Γάζα» καθώς οι Ισραηλινοί καταστρέφουν σπίτια

Το «Σιδηρούν Τείχος» έχει να κάνει με την εκρίζωση μαχητών ομάδων, για να σταματήσει μια επανάληψη της επίθεσης της 7ης Οκτωβρίου από τη Τζενίν ή το Τουλκαρέμ
LIFO NEWSROOM
Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

Διεθνή / Εκλογές στη Γερμανία: Διαδηλώσεις έξω από το σπίτι της αρχηγού της AfD - «Έξω η Βάιντελ»

«Αγωνιζόμαστε για έναν κόσμο με ποικιλομορφία χωρίς φασισμό» και «η ιστορία επαναλαμβάνεται εάν δεν διδαχθούμε τίποτα» ήταν μεταξύ των συνθημάτων των διαδηλωτών λίγες ώρες πριν τις εκλογές στη Γερμανία
LIFO NEWSROOM
«Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Διεθνή / «Θέλω να δω τον Έλον πιο επιθετικό»: Ο Τραμπ ζητά από τον Μασκ περισσότερες απολύσεις

Ο Μασκ ανακοίνωσε ότι όλοι οι ομοσπονδιακοί υπάλληλοι θα λάβουν σύντομα email ζητώντας τους να αναφέρουν τα επιτεύγματά τους της προηγούμενης εβδομάδας, προειδοποιώντας ότι η μη ανταπόκριση θα θεωρηθεί ως παραίτηση
LIFO NEWSROOM
Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Διεθνή / Επίθεση με μαχαίρι στη Γαλλία: «Αλλάχ Ακμπάρ» φώναξε ο δράστης - Είχε καταδικαστεί για υποκίνηση τρομοκρατίας

Συνελήφθη ο δράστης - Η Αντιτρομοκρατική Εισαγγελία της Γαλλίας ανακοίνωσε την έναρξη έρευνας για «δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατικό εγχείρημα»
LIFO NEWSROOM