Ο Τραμπ χαιρέτισε την ιστορική συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας

Ο Τραμπ χαιρέτισε την ιστορική συμφωνία Βόρειας και Νότιας Κορέας Facebook Twitter
EPA/MIKE THEILER
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ χαιρέτισε σήμερα την «ιστορική» συνάντηση ανάμεσα στον Βορειοκορεάτη ηγέτη Κιμ Γιονγκ Ουν και τον Νοτιοκορεάτη πρόεδρο Μουν Τζε-ιν υπογραμμίζοντας παράλληλα πως μόνον οι πράξεις στο μέλλον θα επιτρέψουν να κριθεί ποιες θα είναι οι εν εξελίξει αλλαγές.

«Έπειτα από ένα τρελό έτος εκτοξεύσεων πυραύλων και πυρηνικών δοκιμών, μια ιστορική συνάντηση ανάμεσα στη Βόρεια και τη Νότια Κορέα πραγματοποιήθηκε. Θετικά πράγματα συμβαίνουν αλλά μόνο ο χρόνος θα επιτρέψει να κριθούν!» έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.

Ο Τραμπ εκτίμησε εξάλλου πως οι Αμερικανοί πρέπει να είναι «περήφανοι» για την εξέλιξη της κατάστασης στην κορεατική χερσόνησο.

«Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΕΑ ΘΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ! Οι Ηνωμένες Πολιτείες και όλοι οι πολίτες τους πρέπει να είναι αληθινά περήφανοι για αυτό που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην Κορέα!» έγραψε σε ένα δεύτερο πρωινό tweet, αναφερόμενος στη δέσμευση που ανέλαβαν σήμερα οι δύο Κορέες να επιδιώξουν αυτή τη χρονιά να θέσουν μόνιμα τέλος στον πόλεμο.

Ο Τραμπ χαιρέτισε επίσης την «πολύτιμη βοήθεια» του Κινέζου προέδρου.

«Να μην ξεχάσουμε την πολύτιμη βοήθεια που ο φίλος μου, ο πρόεδρος Σι της Κίνας, προσέφερε στις Ηνωμένες Πολιτείες, ιδιαίτερα στα σύνορα με τη Βόρεια Κορέα. Χωρίς εκείνον, θα ήταν μια διαδικασία πολύ πιο μακρά και σκληρή», έγραψε σε ένα tweet ο Αμερικανός πρόεδρος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ - AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

Διεθνή / Στη δικαιοσύνη το Χάρβαρντ: Κινείται νομικά κατά της κυβέρνησης Τραμπ για το «πάγωμα» κονδυλίων

«Η υπόθεση αφορά μια ευρύτερη προσπάθεια της κυβέρνησης να χρησιμοποιήσει το πάγωμα των κονδυλίων ως μοχλό πίεσης για να ασκήσει έλεγχο στις ακαδημαϊκές μας αποφάσεις»
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ για Πάπα Φραγκίσκο: «Ο Θεός ας σε ευλογεί και μαζί εκείνους που σε αγάπησαν»

«Ήταν διαφορετικός από όσους προηγήθηκαν» ανέφερε με τη σειρά του και ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, συνοδεύοντας την ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ με μία φωτογραφία τους
LIFO NEWSROOM