Ο τρομοκράτης του Παρισιού απαντά σε επιστολή μυστηριώδους γυναίκας

Ο τρομοκράτης του Παρισιού απαντά σε επιστολή μυστηριώδους γυναίκας Facebook Twitter
0

Δεν θέλησε ποτέ να δώσει απαντήσει στα γαλλικά δικαστήρια, ωστόσο ο Σαλάχ Αμπντεσλάμ, ο μοναδικός επιζών τρομοκράτης από τις επιθέσεις στο Παρίσι το Νοέμβριο του 2015, αποφάσισε να απαντήσει σε μυστηριώδη γυναίκα που του έστειλε γράμμα στη φυλακή, όπου βρίσκεται στην γαλλική πρωτεύουσα.

«Δεν ντρέπομαι για το ποιος είμαι», έγραψε ο Αμπντεσλάμ, σύμφωνα με τα αποσπάσματα της απάντησης του τα οποία δημοσιεύει η εφημερίδα  Libération , και που, σύμφωνα με την εφημερίδα, δίνουν τη δυνατότητα να γίνει περισσότερο κατανοητή η προσωπικότητα του τρομοκράτη.

Ο τρομοκράτης αρνήθηκε τρεις φορές να δώσει απαντήσεις στη γαλλική δικαιοσύνη, στην γυναίκα όμως ήταν αρκετά εύγλωττος. Σε ένα κείμενο που χαρακτηρίζεται από πολλές ανορθογραφίες, ο Αμπντεσλάμ γράφει: «Γράφω χωρίς να σας γνωρίζω, έχω λάβει όλες τις επιστολές σας και δεν μπορώ να σας πω αν μου αρέσει ή όχι, το σίγουρο είναι όμως ότι μου επιτρέπει αυτό να περάσω λίγο χρόνο με τον έξω κόσμο. Πρώτα απ 'όλα, δεν φοβάμαι να εκφραστώ για μένα, γιατί δεν ντρέπομαι για αυτό που είμαι, θέλω να είμαι ειλικρινής. Αν σας ζητώ να μου πείτε την πρόθεση της πρωτοβουλίας σας για επικοινωνία είναι για να βεβαιωθώ ότι δεν με αγαπάτε σα να ήμουν ένας σταρ ή ένα είδωλο γιατί παίρνω τέτοια γράμματα που δεν τα εγκρίνω. Μόνο ο Αλλάχ, ο Κύριος του σύμπαντος, αξίζει να λατρεύεται». 

Σύμφωνα με Libération, ο Αμπντεσλάμ είναι αποδέκτης μιας εκτεταμένης αλληλογραφίας. Πηγή αναφέρει ότι Καθολικοί τον επικρίνουν για την πίστη του, γυναίκες εκφράζουν την αγάπη τους, δικηγόροι προσφέρουν τις υπηρεσίες τους.

Ο ίδιος όμως αποφάσισε να απαντήσει μόνο σε αυτή την μυστηριώδη γυναίκα.

Ο δικαστής Christophe Teissier πιστεύει ότι το κείμενο είναι χρήσιμο για να φτάσει η δικαιοσύνη στην αλήθεια και να γίνει κατανοητή η σχέση του Αμπντεσλάμ με τη θρησκεία και τον έξω κόσμο. Και ίσως-όπως λέει- να κατανοήσουμε καλύτερα την προσωπικότητά του.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Διεθνή / Βούτσιτς για τα επεισόδια στο κοινοβούλιο: «Έφεραν καπνογόνα κρυμμένα στα εσώρουχά τους»

Ο Βούτσιτς αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην περίπτωση της Σόνια Ίλιτς, μιας εγκύου οκτώ μηνών, η οποία τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια των επεισοδίων χαρακτηρίζοντας το αγέννητο παιδί ως «σύμβολο της νίκης ενάντια στην έγχρωμη επανάσταση»
LIFO NEWSROOM
Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Τριντό: «Είμαστε Καναδοί, θα παλέψουμε και θα νικήσουμε» - Ανακοίνωσε αντίμετρα στους δασμούς του Τραμπ

«Ο Καναδάς δεν θα γίνει ποτέ η 51η πολιτεία των Ηνωμένων Πολιτειών», δήλωσε κατηγορηματικά, εκφράζοντας αβεβαιότητα για το αν υπάρχουν διαπραγματευτικά περιθώρια με την Ουάσινγκτον
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: 20.000 στρατιώτες από μία τυχαία χώρα δεν θα διασφαλίσουν την ειρήνη στην Ουκρανία

«Αν θέλεις να διασφαλίσεις ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν δεν θα εισβάλει ξανά στην Ουκρανία, η καλύτερη εγγύηση ασφαλείας είναι να προσφέρεις στους Αμερικανούς οικονομικό όφελος στο μέλλον της Ουκρανίας» υποστήριξε ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM