Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι «δύσκολες» ομολογεί η Μέι μετά τη σύνοδο των 27

Οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι «δύσκολες» ομολογεί η Μέι μετά τη σύνοδο των 27 Facebook Twitter
0

Η πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Τερέζα Μέι δήλωσε την Κυριακή ότι οι κατευθυντήριες γραμμές των 27 της ΕΕ και τα σχόλια κορυφαίων Ευρωπαίων αξιωματούχων αποδεικνύουν ότι οι διαπραγματεύσεις για το Brexit θα είναι «δύσκολες».

Στη σύνοδο κορυφής του Σαββάτου, οι ηγέτες των 27 χωρών-μελών της ΕΕ προειδοποίησαν το Λονδίνο να μην τρέφει «την αυταπάτη» ότι θα εξασφαλίσει γρήγορα μια νέα σχέση με τις Βρυξέλλες ώστε να διατηρήσει την πρόσβασή του στις ευρωπαϊκές αγορές.

«Αυτό δείχνει, και κάποια από τα άλλα σχόλια που ακούσαμε από Ευρωπαίους ηγέτες δείχνουν, ότι θα υπάρξουν στιγμές που αυτές οι διαπραγματεύσεις θα είναι σκληρές», είπε η Βρετανίδα πρωθυπουργός μιλώντας στο BBC.

Η Μέι επανέλαβε επίσης την πάγια θέση της ότι θα είναι έτοιμη να αποχωρήσει από τις συνομιλίες για την έξοδο από την Ε.Ε ακόμη και χωρίς να υπάρξει συμφωνία στην περίπτωση δεν της αρέσουν οι προτάσεις των Βρυξελλών.

Η Βρετανία πρωθυπουργός ρωτήθηκε ακόμη για την κατηγορία που φέρονται να της πρόσαψαν ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Κομισιόν Μισέλ Μπαρνιέ μιλώντας στους 27 στη σύνοδο του Σαββάτου αλλά και σε επικοινωνία του πρώτου με τη Γερμανίδα Καγκελάριο Μέρκελ μετά από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ντάουνινγκ Στριτ, ότι δηλαδή η Πρωθυπουργός «βρίσκεται σε άλλο γαλαξία».

Οι «Sunday Times» αναφέρουν ότι η φράση αυτή ήταν η αντίδραση του κ. Γιούνκερ στο αίτημα της κ. Μέι ότι για να συμφωνήσει στην καταβολή χρημάτων για την έξοδο από την ΕΕ η κυβέρνησή της θέλει να δει ένα «λεπτομερές περίγραμμα» της μελλοντικής εμπορικής σχέσης.

Η απάντηση της Βρετανίδας πρωθυπουργού ήταν απλώς ότι «δε βρίσκομαι σε άλλο γαλαξία», σημειώνοντας ότι αποδεικνύεται η δυσκολία των διαπραγματεύσεων. Στη συνέντευξη στο ITV συμπλήρωσε ότι οι δύο πλευρές ξεκινούν από διαφορετικές θέσεις ως προς κάποια ζητήματα.

Εξάλλου, στην ίδια συνέντευξή της στο τηλεοπτικό κανάλι ITV, αναφερόμενη στο οικονομικό πρόγραμμα της επόμενης κυβέρνησης, ενόψει των βουλευτικών εκλογών της 8ης Ιουνίου, διαβεβαίωσε ότι δεν θα αυξήσει τον ΦΠΑ, και γενικότερα ούτε τους φόρους που πληρώνουν οι Βρετανοί πολίτες, εφόσον οι Συντηρητικοί κερδίσουν αυτές τις εκλογές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Ντόναλντ Τραμπ

Διεθνή / Ο Καναδάς προσφεύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου κατά των τελωνειακών δασμών του Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ νωρίτερα παραδέχθηκε ότι οι δασμοί αυτοί ενδέχεται να έχουν αρνητικές συνέπειες για τους Αμερικανούς παρότι το κόστος θα είναι «άξιο της θυσίας»
LIFO NEWSROOM
Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Διεθνή / Ο Τζάστιν Μπαλντόνι δημιούργησε ιστοσελίδα για τη δικαστική διαμάχη του με την Μπλέικ Λάιβλι

Η Λάιβλι έχει καταθέσει αίτημα για απόρριψη της αγωγής του Μπαλντόνι, ενώ τη Δευτέρα οι νομικές ομάδες και των δύο πλευρών θα βρεθούν στο δικαστήριο της Νέας Υόρκης για την πρώτη ακρόαση της υπόθεσης. Ούτε η Λάιβλι ούτε ο Μπαλντόνι αναμένεται να παραστούν
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Διεθνή / Βρετανία: Στο στόχαστρο εργαλεία A.I. που χρησιμοποιούνται για δημιουργία περιεχομένου παιδικής πορνογραφίας

Η υπουργός Εσωτερικών, Ιβέτ Κούπερ, τόνισε ότι η νομοθεσία στοχεύει στην προστασία των παιδιών από νέες ψηφιακές απειλές, καθώς η τεχνολογία εξελίσσεται ραγδαία
LIFO NEWSROOM
Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Διεθνή / Φονικές συγκρούσεις στο Κονγκό: Τουλάχιστον 770 νεκροί στο Γκόμα από μάχες με αντάρτες του M23

Η M23 είναι μία από τις ισχυρότερες ένοπλες οργανώσεις που δρουν στο ανατολικό Κονγκό και υποστηρίζεται από περίπου 4.000 στρατιώτες της Ρουάντα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των Ηνωμένων Εθνών
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Διεθνή / Ο Τραμπ επιβάλλει δασμούς, αλλά Καναδάς και Μεξικό αντεπιτίθενται

Οι οικονομολόγοι προειδοποιούν ότι η επιβολή δασμών και τα αντίποινα από τους εμπορικούς εταίρους θα οδηγήσουν σε αύξηση των τιμών σε βασικά αγαθά, όπως τα αυτοκίνητα, τα οικοδομικά υλικά και τα τρόφιμα
LIFO NEWSROOM