Οι Φινλανδοί άφησαν τις Ευρωεκλογές για να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής τους ομάδας χόκεϊ

Οι Φινλανδοί άφησαν τις Ευρωεκλογές για να πανηγυρίσουν τη νίκη της εθνικής τους ομάδας χόκεϊ Facebook Twitter
The Groke /Μάρκο Αντίλα χάρισε τη νίκη στην εθνική ομάδα χόκεϊ επί πάγου της Φινλανδίας την βραδιά των Ευρωεκλογών
0

Οι Φινλανδοί άλλαξαν κανάλι το βράδυ της μετάδοσης των αποτελεσμάτων για τις Ευρωεκλογές για να πανηγυρίσουν την νίκη της εθνικής τους ομάδας στο χόκεϊ επί πάγου.

Ξεκίνησε ως μια τυπική βραδιά εκλογών. Αλλά όταν ο παίκτης του χόκεϊ επί πάγου με το ψευδώνυμο «The Groke» έβαλε το γκολ στον τελικό χαρίζοντας το Παγκόσμιο Κύπελλο στην εθνική ομάδα, οι παθιασμένοι με το χόκεϊ επί πάγου Φινλανδοί ξέχασαν αμέσως την πολιτική.

Για την ιστορία, το κεντροδεξιό φιλοευρωπαϊκό Κόμμα Εθνικής Συμμαχίας της χώρας ήρθε πρώτο στις ευρωεκλογές με 20,8%.

Αλλά ακόμη και στο πάρτι του κόμματος που έγινε σε μπαρ στο κέντρο του Ελσίνκι την χθεσινή βραδιά των εκλογών, τα μέλη του κόμματος άλλαξαν γρήγορα κανάλι προτού ολοκληρωθεί η καταμέτρηση των ψήφων, για να πανηγυρίσουν για την νίκη της εθνικής ομάδας χόκεϊ επί πάγου, των Lejonen (Τα Λιοντάρια).

«Ο Groke σκόραρε, ας ζητωκραυγάσουμε!», παρότρυνε τους τηλεθεατές ο σχολιαστής της εκλογικής βραδιάς που μεταδιδόταν ζωντανά από το κρατικό δίκτυο YLE όταν ο αρχηγός της ομάδας, ο Μάρκο Αντίλα – The Groke – έβαλε γκολ χαρίζοντας την νίκη.

Τα «Λιοντάρια» επικράτησαν επί του φαβορί, της εθνικής ομάδας του Καναδά, με 3-1 και πήραν το κύπελλο στην Σλοβακία. Ο ήρωας της βραδιάς Αντίλα έχει αυτό το παρατσούκλι λόγω του ύψους του ( 2,3μ) που παραπέμπει στο Groke.

«Ο Groke είναι ο επόμενος πρόεδρος!», δήλωσε σε συνέντευξή του μετά τον αγώνα ο συμπαίκτης του, ο Βέλι-Μάτι Σααβινάινεν. Και σε αυτό ο πραγματικός πρόεδρος της χώρας, ο Σάουλι Νιινίστο, απάντησε μέσω Twitter: «Δεν θα ήταν και πολύ χειρότερος σε σχέση με αυτό το goblin (Σ.τ.Σ: ένα ξωτικό)», αναφερόμενος δηλαδή στον εαυτό του.

Πλήθος Φινλανδών βγήκαν στους δρόμους και φώναζαν «Groke! Groke!» πανηγυρίζοντας όλη την νύχτα. Η αστυνομία ανέφερε ότι περίπου 10.000 φίλαθλοι του χόκεϊ επί πάγου συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο κέντρο της πρωτεύουσας για να πανηγυρίσουν. Μάλιστα κάποιοι από αυτούς έπεσαν ημίγυμνοι στα νερά συντριβανιού με την θερμοκρασία να βρίσκεται στους 7 βαθμούς Κελσίου. Σήμερα το πρωί το κατάστημα με προϊόντα της εθνικής ομάδας, το Stockmann, που βρίσκεται στο Ελσίνκι, ξεπούλησε όλες τις κούπες του καφέ Groke.

Στο πολιτικό μέτωπο, η χθεσινή βραδιά ήταν νικητήρια και για το Κόμμα των Πρασίνων, που ήρθε δεύτερο αυξάνοντας το ποσοστό του κατά 6,7 ποσοστιαίες μονάδες, φθάνοντας στο 16%.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Διεθνή / Σουηδία: Η κυβέρνηση προωθεί νομοσχέδιο με «κανόνες συμπεριφοράς» για μετανάστες - Οι παραβάτες θα απελαύνονται

Οι «παραβάσεις του τρόπου ζωής» θα αφορούν τη διάπραξη αδικήματος, τη διατάραξη της δημόσιας τάξης αλλά και την υπεράσπιση της τρομοκρατίας ή ενεργειών που «απειλούν την ασφάλεια» της χώρας
LIFO NEWSROOM
Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Διεθνή / Τι είναι το Ghibli Style που έχει γίνει παγκόσμιο viral και γιατί προκαλεί αντιδράσεις

Τα μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης που παράγουν εικόνες, όπως αυτό του ChatGPT αλλά και το Midjourney, μπορούν να μιμηθούν το στυλ του Χαγιάο Μιγιαζάκι λαμβάνοντας μόνο μερικές οδηγίες και μία εικόνα αναφοράς από τον χρήστη
LIFO NEWSROOM
Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

Διεθνή / Μόνος στο σπίτι ο Μακόλεϊ Κάλκιν: «Δεν έχω καμία σχέση με τον πατέρα μου εδώ και 30 χρόνια»

«Είναι ένας άνθρωπος που έκανε επτά παιδιά και τώρα έχει τέσσερα εγγόνια και κανένα από αυτά δεν θέλει να έχει σχέση μαζί του» είπε ο διάσημος ηθοποιός για τον πατέρα του
LIFO NEWSROOM
Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Διεθνή / Φλόριντα: Ψηφίζουν χαλάρωση της παιδικής εργασίας, για να καλυφθούν τα κενά από τις απελάσεις μεταναστών

Οι βουλευτές της πολιτείας συζητούν νέο νομοσχέδιο που θα επιτρέπει εργασία και τη νύχτα από τα 14 και θα καταργεί το διάλειμμα για φαγητό στους 16χρονους εργαζόμενους
LIFO NEWSROOM
Το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο

LiFO politics / «Η Γερμανία δυσκολεύεται να βρει τη θέση της στο νέο τοπίο που διαμορφώνεται»

Ο δημοσιογράφος του γερμανόφωνου Τύπου, Φέρρυ Μπατζόγλου, μιλά στη Βασιλική Σιούτη για το μετεκλογικό γερμανικό αδιέξοδο και τις προκλήσεις που θα αντιμετωπίσει η μελλοντική κυβέρνηση της χώρας, για τον σχηματισμό της οποίας βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα –το οποίο ήρθε πρώτο στις πρόσφατες εκλογές– και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ