Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για «εισβολή των Ρώσων από βορρά»

Οι Ουκρανοί ετοιμάζονται για «εισβολή των Ρώσων από βορρά» Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images.
0

Oυκρανός στρατιωτικός διοικητής δήλωσε ότι η Ρωσία μπορεί να εισβάλει από τον βορρά, ενδεχομένως μέσα στον Φεβρουάριο, εκτιμώντας ότι το Κίεβο θα μπορέσει να αποκρούσει την επίθεση. 

Ο υποστράτηγος, Αντρίι Κοβάλτσουκ προειδοποίησε ότι οι πιο σφοδρές μάχες ίσως είναι μπροστά ακόμα και κάλεσε τους δυτικούς να υποστηρίξουν την Ουκρανία με όπλα, συμπεριλαμβανομένων ενδεχομένως πυρομαχικών διασποράς.

Σε συνέντευξή του, ο ανώτερος στρατιωτικός αξιωματούχος δήλωσε πως μπορεί να «προβλέψει» ότι οι ρωσικές δυνάμεις ίσως προσπαθήσουν να εισβάλουν στην Ουκρανία από τον βορρά, την ανατολή και τον νότο, ακόμη και στις 24 Φεβρουαρίου, την επέτειο της εισβολής των ρωσικών στρατευμάτων στη χώρα.

«Προβλέπουμε τέτοιες επιλογές, τέτοια σενάρια. Προετοιμαζόμαστε γι' αυτό. Ζούμε με τη σκέψη ότι θα επιτεθούν ξανά. Αυτό είναι το καθήκον μας», τόνισε, μιλώντας στη συνέχεια για σενάριο ρωσικής εισβολής μέσω της Λευκορωσίας που στόχο θα έχει την ουκρανική πρωτεύουσα.

Το Κίεβο, σύμφωνα με τον ίδιο, θα είναι καλύτερα προετοιμασμένο για να αποκρούσει τα στρατεύματα του Πούτιν, προσθέτοντας ότι αυτή τη φορά «δεν θα μπουν απλώς περπατώντας όπως στις 24 Φεβρουαρίου». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Διεθνή / Μπλακ άουτ σε Ισπανία: «Έχουν γίνει μεγάλες ζημιές οικονομικές σε όλα τα επίπεδα της υποδομής»

Η εξήγηση του συμβούλου του Ελληνικού Ιδρύματος Ευρωπαϊκής και Εξωτερικής Πολιτικής και ειδικού για θέματα ενέργειας, Μιχάλη Μυριάνθη, για το πρωτοφανές μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Διεθνή / ΗΠΑ: Το υπουργείο Παιδείας ξεκίνησε έρευνα κατά του Χάρβαρντ

Η υπηρεσία Πολιτικών Δικαιωμάτων του υπουργείου Παιδείας ανακοίνωσε ότι οι ξεκίνησε έρευνα «έπειτα από αναφορές για διακρίσεις που γίνονται με βάση τη φυλή στον τρόπο λειτουργίας του περιοδικού» Harvard Law Review κατά παράβαση του άρθρου VI του νόμου περί πολιτικών δικαιωμάτων του 1964
LIFO NEWSROOM