Ολόκληρο αποστακτήριο ουίσκι εστάλη από τη Σκωτία στην Κίνα

Ολόκληρο αποστακτήριο ουίσκι εστάλη από τη Σκωτία στην Κίνα Facebook Twitter
0

Ένα ολόκληρο αποστακτήριο ουίσκι εστάλη από τη Σκωτία στην Κίνα. 

Ο εξοπλισμός ξεπερνά τους 35 τόνους και περιλαμβάνει αποστακτήρες, το πάτωμα, τις βαλβίδες ελέγχου και τους σωλήνες. Το αποστακτήριο «αναχώρησε» από τη Σκωτία με προορισμό το λιμάνι της Τιεντσίν. 

Στην Κίνα, ο εξοπλισμός θα συναρμολογηθεί σε εγκατάσταση που χτίζεται στην εσωτερική Μογγολία, που θα αποτελέσει το πρώτο αποστακτήριο ουίσκι της περιοχής όταν ανοίξει, κάτι που πιθανότατα θα συμβεί στα τέλη του χρόνου. 

Η εταιρεία Forsyths, που κατασκεύασε τον εξοπλισμό, στέλνει και μια ομάδα πέντε μηχανικών, οι οποίοι θα επιβλέψουν τη συναρμολόγηση. 

Όλα αυτά, στο πλαίσιο της συμφωνίας ύψους 4 εκατομμυρίων δολαρίων που υπέγραψαν το 2019 η σκωτσέζικη Valentine International με την κινεζική MengTai Group. Το αρχικό πλάνο προέβλεπε την παρασκευή της πρώτης παρτίδας ουίσκι στο αποστακτήριο στα τέλη του 2020, αλλά η πανδημία καθυστέρησε αυτά τα σχέδια. 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Διεθνή / Ανάλυση NYT: Γιατί το Χάρβαρντ αποφάσισε να πολεμήσει τον Τραμπ

Το Χάρβαρντ χρειάστηκε λιγότερο από 72 ώρες για να πει «όχι» στις απαιτήσεις Τραμπ που με όχημα την «καταπολέμηση του αντισημιτισμού» επιτίθενται στην ακαδημαϊκή ελευθερία
ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΑΓΑΠΗ ΒΑΡΟΥΝΗ